Vår kundtjänst är stängt fredagen den 24 maj 2024. När kundtjänsten är stängt rings akuta felanmälningar till journumret 09 5767 3100.

Användning av kakor på Hekas webbplats

Information om vår användning av kakor (cookies).

Vad är kakor (cookies)? 

Kakor är små textfiler som innehåller bokstäver och siffror och som finns på din dator eller enhet. Kakorna placeras när du besöker en webbplats som använder dem. Kakorna kan användas för att följa upp sidor du besöker, för att hjälpa dig fortsätta därifrån du slutade och för att komma ihåg dina preferenser, såsom språkinställningar. 
När du använder vår webbplats, tillåter du kakor i den utsträckning du väljer. Nedan redogör vi hur det påverkar din upplevelse om du vägrar kakor. 

Varför använder vi kakor? 

Vi använder kakor och annan liknande teknik som möjliggör interaktiv kundservice via vår chattjänst. Dessutom tillåter kakorna oss att följa upp användningen av vår webbplats och ge dig bättre kundservice där. 

Uppgifterna används inte för att identifiera enskilda personer.  

Hur länge lagrar vi kakor? 

Sessionskakor lagras på terminalenheten endast för besöket på webbplatsen eller användningen av tjänsten och raderas från enheten när webbläsaren stängs. Sessionskakor möjliggör sådana funktioner, för vilka webbplatsen kortvarigt behöver komma ihåg uppgifter som gäller användarens aktivitet. 

Bestående kakor lagras på enheten för en längre tid upp till den tid som anges i kakan eller tills användaren själv raderar dem. Med hjälp av sådana kakor kan vi exempelvis komma ihåg dina preferenser gällande webbplatsens layout eller ditt språkval eller dina inloggningsuppgifter och/eller lösenord för en längre tid. Bestående kakor gör det exempelvis möjligt att veta om du har använt webbplatsen tidigare eller samla in information om hur och var du navigerar på webbplatsen eller vilket innehåll du har använt. 

Vilka typer av kakor använder vi? 

Nödvändiga kakor 

Dessa kakor är avgörande för funktionerna på denna webbplats. Dessa kakor behövs exempelvis för säkerhetsskäl och för att stödja vissa funktioner, till exempel för att komma ihåg besökarens preferenser (till exempel språk). Så här säkerställer vi att webbplatsen fungerar som önskat. 

Prestations- och funktionskakor 

Med hjälp av dessa kakor samlar vi in information om användning av Hekas webbplats i allmänhet. Med hjälp av dessa kakor kan vi optimera Hekas webbplats utifrån hur besökarna använder Hekas tjänster, till exempel vilka sidor de besöker mest eller vilka blanketter eller nyheter de flesta besökarna tittar på. 

Marknadsföring 

Dessa kakor möjliggör användning av tredjepartsfunktioner, såsom videor och kundservicefunktioner.  

Exempel på kakor vi använder 

Matomo

Vi använder Matomo, ett verktyg för besöksuppföljning, för att följa upp webbplatsens besökarantal och användningssätt samt för att utveckla vår webbplats.  

Youtube 

Vi använder inbäddade videor som skapats på Youtube-plattformen för kommunikation. Videorna samlar in statistisk information, såsom visningar, genom att utnyttja kakor.  

Möjlighet att fullständigt blockera kakor  

I din webbläsare kan du hantera i vilken utsträckning du tillåter kakor. Om du vill radera kakor, ta del av webbläsarinställningarna. Om du inte tillåter kakor, kan detta påverka hur webbplatsen eller dess delar fungerar. Då kan tjänstens alla funktioner inte nödvändigtvis fungera som avsett.