Hima-artiklar

Dags att konkurrensutsätta elavtalet? 

08.12.2023 11:04

Det lönar sig att konkurrensutsätta elavtalet då energipriserna stiger. Energimyndigheten erbjuder på webben ett lätt verktyg för jämförelse av priserna på elförsäljningsanbud.

Dags att konkurrensutsätta elavtalet? 

Det lönar sig att konkurrensutsätta elavtalet då energipriserna stiger. Energimyndigheten erbjuder på webben ett lätt verktyg för jämförelse av priserna på elförsäljningsanbud.

Heka-objektet Kaljaasi Fortuna gatan 6, fotograferat från innergården.

Sådant är energipilotprojektet som rest sig i Fiskehamnen och vars boende deltar i Aalto-universitetets forskning 

Framtidens höghus har färdigställts i Fiskehamnen. Dess energiförbrukning har minimerats. Man behöver ändå inte pruta på goda boendeförhållanden. Aalto-universitetet bedriver forskning i byggnaden till förmån för hela byggbranschen.

Sari Lindfors sitter på soffan med sin hund Maisa.

Grannsämjan kan sättas på prov på grund av en skällande hund – Aida-hunden med separationsångest har hittat ett nytt hem i grannhuset   

Sällskapsdjur är välkomna hos Heka! Samlevnaden mellan sällskapsdjur och grannar är oftast smidig och man klarar även av svåra situationer tillsammans. Aida-hunden flyttade till grannhuset.

Årets Hekainvånare: “Detta är bekymmersfritt boende”

Årets invånare offentliggjordes den 21 november på evenemanget Ilta Hekan kanssa. Anne Vuori har bott i ett Heka hus i Torparbacken redan i tjugo år. Hon önskar att de som bor på hyra inte skulle behöva försvara sitt sätt att bo.

Ett nytt höghus med inglasade balkonger.

Nya seniorbostäder byggs i Norra Helsingfors – så här har tillgängligheten beaktats i lägenheterna 

Tre nya bostadshöghus, som reserverats för seniorer, har färdigställts i Övre Malm. Seniorhusen har sina speciella egenskaper, som underlättar vardagen för de boende.

En leende kvinna med en leende baby i famnen.

Livet i det hundraåriga kyrkokvarteret – sådana här inredningslösningar har invånarna gjort

Det finns unikt personliga bostäder i Trä-Kottby i Helsingfors. Husen sanerades år 2018, men de boende har förståelse för egenskaperna i de gamla bostäderna.

Tillbaka till klubbrummet

Klubbrummet på Löneboställsgatan 1 i Västra Böle inreddes till ett trivsamt vardagsrum redan för sju år sedan. Rummet som hölls stängt under coronatiden har börjat användas aktivt igen.