Det finns ett stavfel i nya Hima: det nya telefonnumret till kundtjänst är 09 5767 3000. Vi beklagar misstaget

Ärendehantering och kundtjänst

Under boendet kan du uträtta de flesta ärenden på våra boendesidor. Vår kundtjänst hjälper dig i alla situationer relaterade till boendet.

Uträtta ärenden smidigt på boendesidorna

Under boendet kan du uträtta de flesta ärenden på våra boendesidor när det passar dig bäst. På boendesidorna kan du bland annat kontrollera uppgifterna om och statusen för din hyresbetalning, kontakta vår kundtjänst, lämna in en felanmälan, boka en bilplats och bastutid samt uträtta ärenden relaterade till förändringar i boende och avtal.

Kontakta vår kundtjänst

  • Vår kundtjänst hjälper dig i alla situationer relaterade till boendet på vardagar kl. 9–15 på 09 5767 3000.
  • Vi betjänar via e-post på asiakaspalvelu@hekaoy.fi .
  • Priset för samtalet är cirka 7 cent/minut och en eventuell abonnemangsspecifik mobiltelefonavgift. Priset kan skilja sig från det angivna priset enligt det telefonoperatörsavtal du använder. Att köa är gratis.

Bostadsansökningarna behandlas inte vid Heka. Hekas kundtjänst har ingen rådgivning om att söka bostad och kan inte påverka handläggningen av bostadsansökningar. Om du behöver hjälp med att fylla i bostadsansökan, kontakta rådgivningen för ansökan om hyresbostad.

Felanmälan och jour

Uträtta ärenden på vår kundtjänst

Vår kundtjänst på Viborgsgatan 2 är öppen med tidsbokning från måndag till fredag kl. 9–15. På tisdagar betjänar vi även utan tidsbokning kl. 9–15.

Anvisningar för användning av boendesidorna

Att uträtta ärenden för en annan person med fullmakt

Med fullmakten kan du ge en annan person fullmakt att sköta dina ärenden.