Ansökningstiden för Postiljonsgatan 2, som blir färdigt i december i Postparken, börjar 12.9.

Det nya objektet Postiljonsgatan 2 i Postparkens bostadsområde som utvecklas i Norra Böle blir färdigt i december. Nybygget omfattar sammanlagt 178 bostäder från enrummare till familjebostäder med fem rum.

11.9.2023 09:44

Ansökningstiden för bostäderna börjar den 12.9. Lämna in din ansökan till Helsingfors stad . Om du har en giltig bostadsansökan, kan du lägga till bostäder i nybygget till den genom att ändra på ansökan under ansökningstiden. En tredjedel av bostäderna reserveras som bytesbostäder för dem som redan bor hos Heka.

Postiljonsgatan 2 ligger i Postparken i hörnet av Krämertsskogsvägen och Postiljonsgatan. Byggnaden har fem trappuppgångar med hiss. Invånarnas gemensamma utrymmen finns huvudsakligen i källaren och på första våningen. Husbasturna finns i vindsvåningarna.

Byggnaden har 178 bostäder, varav 20 är specialbostäder avsedda för kunder inom Helsingfors social- och hälsovårdssektor. Bostädernas storlek varierar från enrummare på cirka 35 kvadratmeter till familjebostäder på över 90 kvadratmeter. Varje bostad har en inglasad balkong. Alla bostäder har induktionsspis, kyl och frys samt plats och anslutningar för diskmaskin och mikrovågsugn. Till bostäderna hör också ett varmt lösöresförråd i husets källarutrymmen.

Alla bostäder och trappuppgångar är tillgängliga.

Det finns sammanlagt 59 bilplatser i ett parkeringshus i kvarteret. Platser för förvaring av cyklar finns i förråden för friluftsutrustning och på gårdsområdet i närheten av ingångarna.

Liksom Hekas alla nya objekt är Postiljonsgatan 2 rökfritt: det är förbjudet att röka i bostäderna, på balkongerna och terrasserna samt på gårdarna.

Bekanta dig med bostadsspecifika hyror (pdf, på finska).

Bekanta dig med objektet på objektsidan.