Heka kommer att ha 141 nya bostäder i Kottby – ansökningstiden börjar 18.7.

Helsingfors stads bostäder Ab:s nybygge Forsbyvägen 66 färdigställs i oktober i Kottby. Ansökningstiden för bostäderna börjar 18.7.2023.

12.7.2023 09:55

Fastigheten har totalt 71 bostäder från enrummare till fyrarummare. Bostäder ansöks hos Helsingfors stad .

Forsbyvägen 66 (Koskelantie 66) består av tre våningshus med åtta våningar. Husen har 141 bostäder, allt från enrummare till familjelägenheter på fyra rum. Av bostäderna är 20 specialbostäder för utvecklingshämmade. Objektet är beläget inom det nya sjukhusområdet i Forsby, där det finns bra gång- och cykelförbindelser.

Alla bostäder har en gårdsterrass, inglasad balkong eller fransk balkong. En del av bostäderna på första våningen har en bostadsspecifik ej inglasad gårdsterrass. En del av bostäderna på högsta våningen fortsätter till vindsvåningen och i dessa bostäder är nedre våningen tillgänglig.

Golvmaterialet i bostäderna är laminat och badrummen är belagda med keramiska plattor. Varje bostad har induktionsspis och kyl- och frysskåp samt plats och anslutningar för diskmaskin och mikrovågsugn. Till bostäderna hör också ett varmt lösöresförråd i husets källarutrymmen.

Invånarnas gemensamma utrymmen finns huvudsakligen på första våningen i husen. Husen har ett klubbrum och två husbastur, en tvättstuga med torkrum, ett skyddsrum och ett lösöresförråd. Det finns 40 bilplatser i kvarterets underjordiska garagehall, som används gemensamt av kvarteret. Det finns åtta laddplatser för elbilar. Förvaringsplatser för cyklar finns på gårdsområdet samt i källarens och första våningens förrådsutrymmen.

Alla bostäder är tillgängliga. Husen har fyra trappuppgångar med hiss, vilka har en tillgänglig ingång från innergården och garagehallen.

Liksom Hekas alla nya objekt är Forsbyvägen 66 rökfri: det är förbjudet att röka i bostäderna, på balkongerna och terrasserna.