Tervetuloa Hekan uudistuneen vastuullisuusraportoinnin pariin!

Vuoden 2021 raportoinnin yhteydessä uudistimme vastuullisuus- ja vuosiraportoinnin kokonaisuuden täysin ja samalla kirkastimme vastuullisuusohjelman tavoitteita. Raporteissa kerromme mitä saimme aikaan, missä onnistuimme ja missä on vielä kehitettävää.

Raportit myös näyttävät uudenlaiselta: Heka siirtyy vaiheittain tänä ja ensi vuonna Helsingin kaupungin brändi-ilmeen alle, ja nyt julkaistut raportit ovat ensimmäiset uudella ilmeellä tehdyt julkaisut.

Tutustu Hekan vastuullisuusvuoteen 2021 lukemalla raporttia tai tätä sivua selailemalla.

Vastuullisuusraportti 2021 (pdf)

 

Sanoista vastuullisempiin tekoihin

Hekan toimistusjohtaja Jaana Närö

"Hekan ensimmäinen vastuullisuusohjelma tehtiin vuosille 2021–2024. Ohjelmassa määrittelimme toimintamme vastuullisuuden kärkiteemoiksi tyytyväiset asukkaat, hyvinvoivan ja osaavan työyhteisön, kestävän kiinteistöhoidon ja rakentamisen sekä rehdin liiketoiminnan.

Vastuullisuusohjelmassa siirryimme heti sanoista tekoihin, ja ohjelmaa on jalkautettu työntekijöiden ja asukkaiden arkeen lähes kaikille toimintamme osa-alueilla. Hekan sidosryhmien asettamissa odotuksissa korostuu edelläkävijyys, jonka haluamme näkyvän toiminnassamme.

Vastuullisuus on aktiivisia tekoja ja konkreettista toimintaa, ja vastuullisuusraportista voit lukea, mitä kaikkea saimme aikaan vuonna 2021".

Hekan toimitusjohtaja Jaana Närö

 

Vastuullisuusohjelmamme on tehty vuosille 2021-2024. Vastuullisuutemme lähtökohtana on kohtuuhintaisen, laadukkaan ja turvallisen arjen tarjoaminen asukkaillemme. Toimintaamme ohjaavat myös Helsingin kaupungin eettiset periaatteet ja omat periaatteemme sekä meille keskeisimmät YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Tutustu Hekan vastuullisuusohjelmaan.

 

Sinitaustaisessa kuvassa on numeronostoja Hekan vastuullisuustyöstä vuodelta 2021: Hekan keskivuokra oli yli 44 prosenttia markkinavuokraa pienempi, työntekijöiden tyytyväisyys tasa-arvon totetutumiseen oli 4,46/5, asukastyytyväisyys Hekaan oli 4,10/5, asukassuosittelu eli NPS-luku oli 58, kiinteistösähkön hiilidioksidipäästöt olivat 0 hiilidioksiditonnia ja asukastyytyväisyys ympäristöasioiden hoitoon oli 3,84/5.

Vastuullisuustyömme onnistumisen paras mittari ovat tyytyväiset asukkaat, pitkään töissä viihtyvät työntekijät, ympäristön kannalta fiksut talot ja kohtuuhintaiset kodit. Tapamme toimia -periaatteet luovat perustan yhteisille, vastuullisille toimintatavoillemme. 

Haluamme jakaa avoimesti tietoa opeista, joita saamme jatkuvasti erilaisista pilottihankkeistamme ja kokeiluistamme. Näin voimme auttaa muitakin kiinteistöalan toimijoita ottamaan käyttöönsä hyväksi koettuja ratkaisuja.

Tutustu Hekan vastuullisuustyön tuloksiin vastuullisuusraportista.

 

Lue lisää Hekan vuoden tapahtumista tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta. Tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta saat ajantasaista, tarkkaa tietoa Hekan toiminnasta vuonna 2021.

 

10 tarinaa Hekan vastuullisuusvuodesta 2021

HELENA-hanke eteni: Innovaatio-ohjelman kautta löysimme yhdeksän uutta yhteistyökumppania, joiden kanssa kehitämme uudenlaisia ratkaisuja energiankulutuksen haasteisiin.

Miltä kuulostaisi asukkaan taskussa kulkeva ilmoitustaulu? Sellaista kehitetään parhaillaan Hekalla.

Hekan pihoilla otettiin käyttöön uudet, kestävät pihojen suunnittelun ja hoidon periaatteet. Periaatteissa korostuu luonnon monimuotoisuus, haitallisten ympäristövaikutusten minimointi, hulevesien hallinta sekä pihojen turvallisuus ja viihtyisyys.

Viime vuosina olemme panostaneet vastuullisiin hankintoihin, ja uusi hankinpäällikkömme vaikuttui Hekan vastuullisuustyöstä.

Ei kiitos joululahjoille! Otimme käyttöön Tapamme toimia -periaatteet, jotka ohjaavat meitä toimimaan oikein ja luovat perustan yhteisille toimintatavoillemme.

Päivitimme järjestyssääntöjä ja asukkaat olivat mukana päivitystyössä.

Heka-taloissa asuvat ekoekspertit suorittivat vuonna 2021 yli 30 000 haastetta!

Hekan ensimmäiset Hurmaavat hekalaiset palkittiin! Hurmaava hekalainen on toimintamalli, jossa määritellään, miten me käyttäydymme töissä ja osittain myös vapaa-ajalla sekä miten kunnioitamme työkavereita silloinkin, kun mielipiteet eivät osu yksiin.

Otimme käyttöön uuden oppimisympäristön, joka mahdollistaa työntekijöiden opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta.

Suuntasimme katseet kemikaaleihin: tuotevalikoimassa esimerkiksi kaikki siivoustyössä käytetyt tuotteet ovat nyt ympäristömerkittyjä mikäli tuotteelle on mahdollista saada ympäristömerkki. Onnistuimme vähentämään tuotevalikoimaamme jopa 70 prosenttia verrattuna vuoteen 2018, jolloin kehitystyötä aloitettiin.

 

Vuoden 2020 vastuullisuusraportin löydät täältä.