Asiakaspalvelumme on suljettu perjantaina 24.5.2024. Ilmoita kiireelliset vikailmoitukset päivystysnumeroon 09 5767 3100. Voit hoitaa asiointia asukassivuilla.

Kirjaudu asukassivuille

Asunnon sisätilat

Siivoamalla säännöllisesti ja kodin kuntoa tarkkailemalla sekä mahdollisiin vikoihin puuttumalla varmistat, että asuntosi pysyy hyvässä kunnossa. Tältä sivulta saat ohjeita myös ikkunoista, ovista ja lukituksesta. 

Ikkunat, ovet ja lukitus  

Jos asunnossasi on kaksoisovet porraskäytävään, pidä molemmat ovet suljettuina, jotta porraskäytävän äänet eivät kantaudu häiritsevästi sisään tai asunnon äänet ulos.   

Kun poistut kodistasi pidemmäksi aikaa esimerkiksi lomamatkalle, laita asuntosi ulko-ovi takalukkoon. Asunnosta pitää kuitenkin päästä ulos ilman avainta tulipalon tai muun hätätilanteen aikana.  

Jätä turvalukot ja varmuusketjut auki, kun asuntoosi ollaan tulossa tekemään ennalta ilmoitettuja tarkastuksia tai korjauksia.   

Voit asennuttaa ulko-oveesi turvalukon, varmuusketjun ja ovisilmän omalla kustannuksellasi. Pyydä turvalukon asentamiseen lupa Hekalta esimerkiksi asukassivujen kautta.  

Jos asennat asuntoosi turvalukon, sinun kannattaa toimittaa yksi turvalukon avain Hekan huollolle. 

Jos muutat pois ja turvalukko, varmuusketju ja ovisilmä jäävät korvauksetta paikoilleen, tulee sinun luovuttaa turvalukon avaimet Hekalle. Vaihtoehtoisesti turvalukon ja ovisilmän paikalle voi asentaa siististi asianmukaiset peitekappaleet.  

Heka huolehtii asunnon kiinteiden ikkunoiden ja parvekelasien ulkopuolen pesuista. Asukas vastaa ikkunoiden ja parvekelasien sisäpuolen pesusta.   

Jos asunnon ikkunoissa on Hekan hankkimat sälekaihtimet, Heka uusii ne tarvittaessa. Sälekaihtimen kunnossapito ja puhdistus on sen sijaan asukkaan vastuulla.   

Lattiapintojen kunnossapito  

Kiinnitä lattioiden, seinien ja muiden pintojen pesussa on huomiota veden määrään, ettet siivotessa aiheuta vesivahinkoa tai vaurioita pinnoitteisiin. Erilaisten lattiamateriaalien ja kylpyhuoneen pintojen pesuun saat ohjeita esimerkiksi Martoilta .   

Kylpyhuoneen pinnat altistuvat kosteudelle päivittäin. Jatkuva kosteus, joka ei pääse kuivumaan, muodostaa otolliset olosuhteet esimerkiksi homesienten ja bakteerien kasvulle. Kuivaa pinnat huolellisesti ja puhdista ne säännöllisesti.  Tarkasta säännöllisesti, että kylpyhuoneen poistoilmaventtiili on puhdas ja ilma pääsee vaihtumaan. Puhdista poistoilmaventtiili tarvittaessa. 

Seinien ja katon kunnossapito  

Voit kiinnittää tauluja, peilejä ja lamppuja seiniin taulukoukuilla tai vastaavilla kiinnikkeillä maltillisen määrän. Voit myös kiinnittää kattoon omia valaisimia.  

Reikien tekeminen kylpyhuoneiden seinäpintoihin on ehdottomasti kielletty. 

Taulujen, peilien ja lamppujen asentamisesta ja poistamisesta aiheutuneet pienet reiät ovat asunnon normaalia kulumista eikä asukkaan tarvitse paikata niitä. Jos seinissä tai katossa on omista asennuksista tai muusta asukkaan toiminnasta aiheutuneita suuria reikiä tai muita vaurioita, on asukkaan korvattava niiden korjauskustannukset. Seinien tapetointi ei ole sallittua.