Asiakaspalvelumme on suljettu perjantaina 24.5.2024. Ilmoita kiireelliset vikailmoitukset päivystysnumeroon 09 5767 3100. Voit hoitaa asiointia asukassivuilla.

Kirjaudu asukassivuille

Talojen yhteistilat 

Taloissamme on monenlaisia asukkaiden yhteiskäyttöisiä tiloja.

Asukastoimikunta päättää kerhotilojen käyttöperiaatteista ja maksuttomista lenkkisaunoista. Järjestyssäännöissä on yhteistiloihin liittyviä ohjeita. Monissa kohteissamme on talosaunoja ja talopesuloita, joista kohteen asukkaat voivat varata vuoroja.

Heka siivoaa yhteisiä tiloja talon siivousohjelman mukaisesti, mutta siisteys on myös asukkaiden vastuulla. Jätä tilat sellaiseen kuntoon, että ne ovat miellyttävät seuraavalle käyttäjälle. Asiaton oleskelu ja tupakointi yhteisissä tiloissa on kielletty. Jos huomaat yhteisissä tiloissa palaneita lamppuja tai muuta korjattavaa, jätä vikailmoitus. 

Sulje ovet ja ikkunat poistuessasi. Jos tila on lukittava, varmista että ovi menee lukkoon.  

Rappukäytävät ja hissit 

Rappukäytävissä, varastojen käytävillä tai muilla kulkuväylillä ei saa säilyttää mitään tavaraa. Pidä kulkuväylät esteettöminä.  

Rappukäytävästä kantautuu herkästi meteliä asuntoihin, joten liiku siellä mahdollisimman meluttomasti.  

Noudata hissin käyttöohjeita ja kuormitusrajoituksia. Tulipalon tai muun vastaavan poikkeustilanteen aikana hissejä ei saa käyttää. Opeta lapsesi käyttämään hissiä turvallisesti. 

Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä rappukäytävissä. 

Porrashuoneen ulko-ovi pidetään lukittuna kello 21–7. Taloissa, joissa on ovikoodi tai -puhelin, ulko-ovi on aina lukittuna.  

Yhteiset varastotilat 

Osassa taloista on lastenvaunuille ja -rattaille erilliset säilytystilat. Vaikka erillisiä varastoja niitä varten ei ole, niitä ei saa säilyttää rappukäytävissä tai muissa kulkutiloissa. 

Mopojen ja muiden moottorikäyttöisten kulkuvälineiden säilytys ulkoiluvälinevarastoissa ja vastaavissa tiloissa on kielletty. Myös sähkökäyttöisten mopojen, polkupyörien ja muiden kulkuvälineiden lataaminen varastoissa on kielletty.  

Heka ei vastaa varastoissa säilytettävästä omaisuudesta. 

Pyörävarastoihin kertyy ajan myötä helposti pyöriä ja muitakin kulkuvälineitä, joilla ei ole enää käyttöä tai käyttäjää. Pyörävaraston siisteys ja käyttömukavuus paranee, kun rikkoutuneet tai omistajansa kadottaneet pyörät, potkulaudat ja muut härvelit siivotaan pois. Jos pyörävarastossa vallitsee sekasorto, ota yhteyttä kohteesi asukastoimikuntaan tai isännöitsijään.   

Talopesulat 

Useimmissa kohteissamme on pesutupa asukkaiden käyttöön. Talopesuloissa ja kuivaustiloissa ilta- ja viikonloppuvuorot ovat yleensä suosituimpia. Kannattaakin käyttää mahdollisuuksien mukaan arkipäivien aamu- ja päivävuoroja. Ethän tee turhia varauksia pyykkitupaan. Käyttämätön varattu vuoro siirtyy muiden käytettäväksi talokohtaisten sääntöjen mukaisesti.  

Nouda pyykkisi pois heti sen kuivuttua, jotta kuivatustilat vapautuvat seuraavalle käyttäjälle. Jätä pesulatilat ja laitteet siisteiksi seuraavalle käyttäjälle. Lemmikkieläinten vieminen talopesulaan on kielletty.  

Mattojen pesu tavanomaisessa talopesulassa on kielletty, ellei toisin ole ilmoitettu. Joissakin kohteissa on erityisiä mattopesuloita, joiden laitteet kestävät mattojen pesua. Mattopesuloiden käytöstä ja pyykkivuoron varaamisesta saat lisätietoa asukassivuilta tai asiakaspalvelustamme. 

Oman talon tai taloryhmän pesulan käyttö on maksutonta. Lue lisää pesulavuoron varaamisesta

Talosaunat 

Useimmissa Hekan kohteissa on talosaunoja, joista asukkaat voivat varata itselleen maksullisen saunavuoron. Voit tarkastella kohteesi vapaita saunavuoroja sekä jättää niistä varauspyyntöjä Hekan asukassivujen kautta.

Asukastoimikunnat voivat sopia maksuttomista kaikille asukkaille tarkoitetusta lenkki- ja joulusaunavuoroista. Niitä voidaan järjestää sellaisina aikoina, jolloin saunassa ei ole varattuja maksullisia vuoroja. 

Pitkität saunan käyttöikää ja säästät hoitokuluissa, kun et kastele saunan seiniä tai lauteita vedellä. Käytä omaa laudeliinaa hygieniasyistä.  

Saunassa on kiellettyä:  

  • ruoan lämmittäminen kiukaalla  
  • tuoksuvien aineiden heittäminen kiukaalle  
  • kiukaan termostaatin kiinteiden säätöjen muuttaminen ja termostaatin kastelu vedellä  
  • lasipullojen vienti löyly- ja pesutiloihin  
  • värjäävien aineiden käyttö  
  • lemmikkieläimien vienti saunatiloihin  
  • pahanhajuisten roskien jättäminen pukuhuoneen roska-astioihin. 

Jos löylyhuoneen lämpötilassa on mielestäsi korjattavaa, jätä asiasta vikailmoitus.  

Kerhotilat  

Useimmissa taloissa on asukkaiden käyttöön tarkoitettuja kerho- ja harrastustiloja. Asukastoimikunta päättää niiden käyttöperiaatteista ja tiedottaa päätöksistään asukkaille.