Lähiaikoina Heka-koteihin jaettavassa Himassa on painovirhe. Asiakaspalvelun uusi puhelinnumero on 09 5767 3000. Pahoittelemme painovirhettä.

Piha-alueet 

Talon yhteiset piha-alueet on tarkoitettu talon kaikkien asukkaiden käytettäväksi. Huomioi kuitenkin järjestyssääntöjen määräykset ja yleiset hyvät käytöstavat. Asukastoimikunta voi hankkia pihalle esimerkiksi kesäkukkia ja viljelylaatikoita. 

Järjestyssäännöissä on piha-alueita koskevia määräyksiä: 

  • Pidä lemmikit kytkettynä piha-alueella, ja huolehdi, ettei lemmikkisi vahingoita pihan istutuksia.  
  • Lintujen ja muiden luonnonvaraisten eläinten ruokkiminen on kielletty, sillä niille tarkoitettu ruoka houkuttelee pihalle myös rottia ja muita tuholaisia. 
  • Roskat kuuluvat roskikseen. Tupakantumppien heitto parvekkeelta maahan ja piha-alueelle on kielletty. 
  • Autojen pesu ja huolto on sallittu vain tarkoitukseen varatuilla paikoilla. 
  • Anna asumisrauha muille asukkaille. Erityisesti kello 22–7 on vältettävä melua ja muuta häiritsevää toimintaa. 
  • Leiriytyminen piha-alueelle on kielletty. 

Leikkialueet 

Piha-alueiden leikkivälineet on tarkoitettu pienille lapsille. Muut piha-alueen kalusteet tai varusteet eivät sovellu leikittäväksi. Jos huomaat leikkivälineissä vikaa, tee heti vikailmoitus. 

Neuvo lapsille oikeat kulkureitit, leikkipaikat sekä oikeat tavat kulkea ja leikkiä. Nurmikot eivät ole sopivia leikkipaikkoja, sillä ne vaurioituvat herkästi kulkemisesta. Myös pensasalustojen päällä kulkemista pitää välttää, jotta pensaat eivät kärsi. Palloleikkejä saa pihalla harrastaa, mutta ei parkkipaikoilla tai ikkunoiden välittömässä läheisyydessä. 

Älä jätä pieniä lapsia ilman riittävää valvontaa. 

Lemmikkieläimien vieminen leikkialueille on kielletty.  

Yhteispihat 

Joillakin tiheästi rakennetuilla alueilla voi olla useiden taloyhtiöiden käytössä olevia yhteispihoja, joiden hoito on järjestetty tapauskohtaisesti. Jos sinun esimerkiksi tarvitsee tehdä vikailmoitus yhteispihasta, kysy asiakaspalvelustamme, kuka vastaa yhteispihan hoidosta. 

Liputus 

Heka huolehtii liputuksesta virallisina ja vakiintuneina liputuspäivinä.  

Asukkaan tilaamasta liputuksesta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen maksun. Suruliputuksesta emme veloita maksua.  

Viljelylaatikot 

Asukastoimikunta voi ilmoittaa isännöitsijälle asukkaiden kiinnostuksesta hankkia pihalle viljelylaatikoita. Laatikoiden sijainti pihalla sovitaan Hekan huollon, viherhoitokonsultin ja asukastoimikunnan yhteisessä katselmuksessa. Sen jälkeen Heka tilaa laatikot ja muut tarvikkeet sekä sopii niiden toimituksesta. 

Viljelylaatikoiden kulut katetaan asukasatoiminnan määrärahoilla. Asukastoimikunta hankkii siemenet, taimet ja muut hyötykasvit ja huolehtii laatikoiden asennuksesta. Asukastoimikunta nimeää vastuuhenkilön, joka huolehtii laatikoiden siisteydestä. Jos laatikot jäävät hoitamatta tai niihin kertyy rojua, Heka joutuu poistamaan laatikot. Kasveja kastellaan kannuvedellä, ei letkulla. Huollon kanssa sovitaan paikka, josta vettä voi hakea. Tarkemmat ohjeet viljelylaatikoista saat kohteesi isännöitsijältä.

Linnunpöntöt ja hyönteishotellit 

Linnunpönttöjen ja hyönteishotellien kiinnittäminen Hekan talojen pihoille on sallittua. Linnunpöntöt ja hyönteishotellit tarjoavat elinympäristön linnuille ja hyönteisille, joiden luontaiset elinympäristöt ovat muuten vähissä.  

Heka ei osallistu linnunpönttöjen, hyönteishotellien tai niihin liittyvien tarvikkeiden hankintaan tai niistä aiheutuviin kustannuksiin. Myös linnunpöntön kiinnitys on asukkaiden vastuulla. 

Linnunpöntön tai hyönteishotellin sijoittamispaikka tulee aina katsoa yhdessä Hekan edustajan kanssa, eikä niitä saa sijoittaa suoraan parvekkeen tai ikkunan läheisyyteen. Linnunpönttöä ei saa kiinnittää kiinteistöjen rakenteisiin.  Kiinnittäminen on asukkaiden vastuulla ja tulee tehdä turvallisesti esimerkiksi BirdLifen ohjeen mukaan.  

Lintujen ruokintaa ei tässäkään yhteydessä sallita.