Vuokran ja muiden maksujen maksaminen

Maksa vuokra ja mahdolliset muut kuukausittain erääntyvät maksut kuukauden neljänteen päivään mennessä. Helpoiten vuokranmaksu hoituu, kun otat käyttöön e-laskun.

Eräpäivät

Maksa asunnon vuokra kuukausittain joka kuukauden neljänteen päivään mennessä. Myös muiden mahdollisten maksujen, kuten autopaikan vuokran ja saunamaksun, eräpäivä on tavallisesti sama kuin asunnon vuokralla.

Maksutiedot

Lähetämme joulukuussa seuraavan vuoden koontilaskun vuokran ja muiden mahdollisten toistuvien maksujen maksamiselle. Koontilaskulta näet tilinumeron, jolle vuokra ja muut maksut maksetaan. Käytä vuokranmaksussa koontilaskulla olevaa viitenumeroa.

Voit aina tarkistaa vuokrasi ja muiden maksujesi tilanteen ja maksutiedot myös Hekan asukassivuilta (Oma talous – Näytä oma talous).

Jos sinulla on kysyttävää asumisen maksuista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme esimerkiksi asukassivujen kautta.

Vesimaksuennakko

Jos maksat vedestä kulutuksen mukaan, lisäämme vuokralaskuusi talonkirjojen mukaisen asukasmäärän perusteella vesimaksuennakkoa 15 euroa henkilöltä kuukaudessa.

Muut maksut

Jos vuokraat Hekalta auto- tai muuta pysäköintipaikkaa tai sinulla on saunavuorosopimus, niiden maksut on lisätty kuukausittaiseen vuokralaskuusi.

Lue lisää autopaikoista, saunavuoroista ja muista asumisen lisäpalveluista

Yksittäisistä tilauksista, kuten juhlaliputuksista ja ovenavauksista, lähetämme erillisen laskun.

Emme vaadi asukkailtamme vuokravakuutta eli niin sanottua takuuvuokraa.

Ota käyttöösi e-lasku

E-lasku on helppo ja ekofiksu tapa huolehtia vuokranmaksusta. Lasku tulee suoraan verkkopankkiisi, jolloin kaikki maksutiedot ovat laskussa aina automaattisesti oikein eikä näppäilyvirheen mahdollisuutta ole.

E-laskun käyttöönotto vähentää turhaa paperinkulutusta ja luonnonvarojen käyttöä. Paperilaskun ilmastovaikutukset ovat keskimäärin nelinkertaiset e-laskuun verrattuna.

Ota e-lasku käyttöön omassa verkkopankissasi etsimällä kohta ”e-lasku”. Hae laskuttaja nimellä ”Helsingin kaupungin asunnot Oy” ja täytä lomakkeen tiedot. Kun hyväksyt sopimuksen, saat jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi. 

Jos haluat tehdä muutoksia e-laskutilaukseesi tai haluat päättää e-laskutilauksesi, tee se vasta seuraavana päivänä alkuperäisestä e-laskutilauksesta.

Tarkat tiedot e-laskun käyttöönottoon saat oman pankkisi verkkosivuilta. 

Asumistuki

Jos saat asumistukea, ohjaa se maksettavaksi suoraan vuokranantajan eli Hekan tilille. Heka saa tarvittaessa antaa Kelalle ja sosiaaliviranomaisille tietoja vuokralaisen vuokranmaksusta.