Lähiaikoina Heka-koteihin jaettavassa Himassa on painovirhe. Asiakaspalvelun uusi puhelinnumero on 09 5767 3000. Pahoittelemme painovirhettä.

Asiointi ja asiakaspalvelu

Voit hoitaa valtaosan asumisen aikaisesta asioinnista asukassivuillamme. Tavoitat asiakaspalvelumme myös puhelimitse ja sähköpostitse, ja voit asioida asiakaspalvelupisteessämme.

Asioi kätevästi asukassivuilla

Voit hoitaa valtaosan asumisen aikaisesta asioinnista asukassivuillamme silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Asukassivuilla voi muun muassa tarkistaa vuokranmaksusi tiedot ja tilanteen, ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jättää vikailmoituksen, hoitaa autopaikka- ja saunavuorovarauksia ja asioida asukas- tai sopimusmuutoksiin liittyvissä tilanteissa.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

  • Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa asumiseen liittyvissä tilanteissa arkisin kello 9–15 numerossa 09 5767 3000.
  • Palvelemme sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@hekaoy.fi.
  • Puhelun hinta on noin 7 senttiä/minuutti ja mahdollinen liittymäkohtainen matkapuhelinmaksu. Hinta voi erota mainitusta käyttämäsi liittymäsopimuksen mukaisesti. Jonottaminen on maksutonta. Nauhoitamme puhelut. 

Asuntohakemuksia ei käsitellä Hekalla. Hekan asiakaspalvelu ei neuvo asunnon hakemisessa eikä pysty vaikuttamaan asuntohakemusten käsittelyyn. Jos tarvitset tukea asuntohakemuksen täyttämisessä, ole yhteydessä Vuokra-asunnon haun neuvontaan.

Vikailmoitukset ja päivystys

Asioi asiakaspalvelupisteessämme

Asiakaspalvelupisteemme osoitteessa Viipurinkatu 2 on avoinna ajanvarauksella maanantaista perjantaihin kello 9–15. Tiistaisin palvelemme myös ilman ajanvarausta kello 9–15.

Ohjeita asukassivujen käyttöön

Toisen puolesta asiointi valtakirjalla

Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan omia vuokrasuhdeasioitasi.