Asiointi ja asiakaspalvelu

Voit hoitaa valtaosan asumisen aikaisesta asioinnista asukassivuillamme. Tavoitat asiakaspalvelumme myös puhelimitse ja sähköpostitse, ja voit asioida asiakaspalvelupisteessämme.

Asioi kätevästi asukassivuilla

Voit hoitaa valtaosan asumisen aikaisesta asioinnista asukassivuillamme, silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Asukassivuilla voit muun muassa tarkistaa vuokranmaksusi tiedot ja tilanteen, ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jättää vikailmoituksen, hoitaa autopaikka- ja saunavuorovarauksia ja asioida asukas- tai sopimusmuutoksiin liittyvissä tilanteissa.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

  • Asiakaspalvelu auttaa sinua asumiseen liittyvissä tilanteissa arkisin kello 9–15 numerossa 09 5767 3000
  • Toisin kuin puheluäänitteellä kerrotaan, puhelun hinta on oman matkapuhelinliittymäsi operaattorin matkapuhelinmaksu tai lankaverkosta soitettaessa paikallisverkkomaksu. Nauhoitamme puhelut.
  • Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@hekaoy.fi

Asuntohakemuksia ei käsitellä Hekalla. Hekan asiakaspalvelu ei neuvo asunnon hakemisessa eikä pysty vaikuttamaan asuntohakemusten käsittelyyn. Jos tarvitset tukea asuntohakemuksen täyttämisessä, ole yhteydessä Vuokra-asunnon haun neuvontaan.

Vikailmoitukset ja päivystys

Asioi asiakaspalvelupisteessämme

Asiakaspalvelupisteemme osoitteessa Viipurinkatu 2 on avoinna ajanvarauksella arkisin kello 9–15. Tiistaisin palvelemme myös ilman ajanvarausta kello 9–15.

Ohjeita asukassivujen käyttöön

Toisen puolesta asiointi valtakirjalla

Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan omia vuokrasuhdeasioitasi.