BuildON-hanke

Olemme mukana EU-rahoitteisessa BuildON-hankkeessa (Affordable and digital solutions to Build the next generation of smart EU buildings), jonka tavoitteena on löytää edullisia digitaalisia ratkaisuja rakennuksiin ja parantaa niiden energiatehokkuutta.

Hekan demokohteessa selvitetään rakennusten älyvalmiutta

Heka osallistuu hankkeeseen yhdellä pilottikohteella. Kohteessa on tarkoitus parantaa lämmönsäätöä muun muassa elektronisilla patteritermostaateilla. Tämä mahdollistaa huonekohtaisen lämmön säädön ja helpottaa asukkaiden vaikuttamista omiin asuinolosuhteisiin. Hankkeessa teemme aktiivista yhteistyötä VTT:n kanssa, ja pilottikohteessa kokeillaan myös lämmön kysyntäjoustoa yhdessä heidän kanssaan. Kysyntäjoustolla pyritään vähentämään lämmön kulutusta juuri niinä tunteina, kun lämmön kulutus on korkeimmillaan.

Demokohteemme on yksi talo vuonna 1970 valmistuneesta Gunillantie 6 -kohteesta. Talo on juuri peruskorjattu, ja siellä on moderni automaatiojärjestelmä. Tämä mahdollistaa monipuoliset säätömahdollisuudet. Kohde lämpenee maalämpöpumpun ja kaukolämmön yhdistelmällä, siihen on tehty peruskorjauksessa koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto ja katolla on sähköä tuottavat aurinkopaneelit.

Hankkeessa selvitämme demokohteen teknisten ratkaisujen toimintaa. Datan avulla varmistamme, että kohteen älykkäät ratkaisut toimivat parhaalla mahdollisella tasolla. Tavoitteena on kiinteistön energiankäytön ja ylläpitokustannusten säästäminen sekä asumismukavuuden lisääminen.

Hankkeen perustiedot

  • Kesto: 1.5.2023–31.10.2026.
  • Rahoitus: Hanke rahoitetaan Horisontti Eurooppa -puiteohjelmasta (HORIZON).
  • Hankekonsortiossa on 19 partneria kahdeksasta maasta (Belgia, Espanja, Iso-Britannia, Italia, Kreikka, Puola, Ranska ja Suomi).
  • Yhteystiedot: energia-asiantuntija Kirsi Korpisalo, kirsi.korpisalo(at)hekaoy.fi, puh. 09 5767 4012.
Hekan kohde Gunillantie 6.

Miltä näyttää peruskorjatussa Gunillantie 6:ssa?

Gunillantie 6 on suuri, 289 asunnon kohde vanhassa Laajasalossa. Talot peruskorjataan vaiheittain, ja ensimmäiset talot valmistuivat mittavasta korjauksesta alkuvuodesta 2022. Katso ennen ja jälkeen -kuvista, miltä peruskorjatuissa asunnoissa näyttää.

Lue lisää kohteen peruskorjauksesta
Tunnus, jossa EU-lippu ja teksti: Euroopan unionin rahoittama.
BuildOn-hankkeen tunnus.