Hima-artikkelit

Hima on Hekan asukasmedia, joka kertoo elämästä Helsingin parhaissa vuokrakodeissa. Hima jaetaan jokaiseen Heka-kotiin neljä kertaa vuodessa.

Lähetä palautetta ja juttuvinkkejä!

Mistä aiheista haluaisit lukea Himasta? Haluaisitko kertoa Himan lukijoille elämästäsi ja kodistasi Hekalla? Tunnetko Hekan asukkaan, joka mielestäsi ansaitsisi tulla esitellyksi Himassa? Juttuvinkkejä voit lähettää osoitteeseen viestinta@hekaoy.fi.

Nainen seisoo auringonpaisteessa vehreän pihan keskellä. Keltainen kaksikerroksinen rivitalo taustalla.

Hekan Vuoden asukas: “Tämä on huoletonta asumista”

Vuoden asukas julkistettiin 21.11. Ilta Hekan kanssa -tilaisuudessa. Anne Vuori on asunut Hekan kohteessa Torpparinmäessä jo kaksikymmentä vuotta ja toivoo, että vuokralla asuvien ei tarvitsisi puolustella asumismuotoaan.

Kaksi naista, joilla on sateenvarjot, seisovat puun alla. Puussa on linnunpönttö.

Linnunpöntöt tuovat eloa pihamaalle

Hekassa tehtiin toukokuussa koko Hekan kattava linjaus linnunpönttöjen ja
hyönteishotellien sallimisesta talojen pihoilla. Aloite lähti Tasankotieltä.

Nainen pitää sylissään vauvaa. Molemmat hymyilevät.

Elämää satavuotiaassa Kirkon korttelissa – tällaisia sisustusratkaisuja asukkaat ovat tehneet  

Helsingin Puu-Käpylän Kirkon korttelista löytyy persoonallisia asuntoja. Talot saneerattiin vuonna 2018, mutta asukkaat suhtautuvat ymmärtäväisesti vanhojen asuntojen ominaisuuksiin.

Neljäkerroksinen uusi kerrostalo, jossa lasitettuja parvekkeita.

Uusia senioriasuntoja Pohjois-Helsinkiin – näin asunnoissa on huomioitu esteettömyys 

Helsingin Ylä-Malmille on valmistunut kolme uutta senioreille kohdennettua asuinkerrostaloa. Seniorikohteella on omat, asukkaiden arkea helpottavat erityispiirteensä.

Kolme ikäihmistä istuu puutarhassa ja maalaa siveltimillä paperille.

Taide-elämyksiä Hekan seniorikohteiden pihoilla

Neljän Hekan seniorikohteen asukkaat pääsivät elo-syyskuussa nauttimaan Zero Gravity Companyn järjestämistä kuvataidetyöpajoista sekä nykysirkuksesta. Pihapiirissä piirtäen -hanke tarjosi ikäihmisille helposti saavutettavia taide-elämyksiä ja mahdollisuuden omaan luovaan tekemiseen.

7-kerroksinen vaalea kerrostalo, jossa lasitettuja parvekkeita. Vasemmalla vireinen samanlainen talo. Edessä pihakalusteita.

Kolmivaiheinen peruskorjaus Pelimannintien kohteessa valmistui

Kannelmäen Pelimannintie 13:n lähes 50-vuotiaiden talojen peruskorjaus on ollut mittava. Entisestä taloissa on jäljellä lähestulkoon vain elementtirungot.

Tunnistatko verkkohuijauksen? Huijausviesti voi olla hyvin ovela

Erilaisia huijaus- ja kalasteluviestejä on liikkeellä yhä enemmän. Moni huijausviesti lähetetään esimerkiksi jonkun viranomaisen, pankin tai Postin nimissä.

Hymyilevä lyhythiuksinen nainen keltaisen sateenvarjon alla.

Vuokralaisneuvottelukunta edustaa kaikkia Hekan asukkaita

Vuokralaisdemokratia antaa asukkaille vaikutusmahdollisuuden, lisää asumisviihtyvyyttä ja edistää vuokratalojen kunnossapitoa.

Nainen seisoo ulkona talon rappusilla iso kassi kädessä.

Vanhan talon korvaaminen uudella vie vuosia

Asuinkerrostalojen ikääntyessä ja asuntotarpeen muuttuessa on mahdollista, että peruskorjauksen sijaan on kannattavaa purkaa vanhat talot ja rakentaa tilalle uusia koteja. Isabella Makkonen siirtyi väistöasuntoon uuden kodin rakentumisen ajaksi, mutta palasi vanhalle tontille uuden talon valmistuttua.

Kolme kerrostaloa rinnakkain: vaalean ruskea, keltainen ja vihertävä. Ikkunoita ja ranskalaisia parvekkeita.

Herttoniemen henki näkyy Kettutie 8 -uudiskohteessa

Hekan Kettutien uudiskohde sulautuu luontevasti Herttoniemen ympäristöön. Värikkäissä rakennuksissa on monia yksityiskohtia, jotka vievät ajatuksia menneille vuosikymmenille.