Hima-artikkelit

Hima on Hekan asukasmedia, joka kertoo elämästä Helsingin parhaissa vuokrakodeissa. Hima jaetaan jokaiseen Heka-kotiin neljä kertaa vuodessa.

Lähetä palautetta ja juttuvinkkejä!

Mistä aiheista haluaisit lukea Himasta? Haluaisitko kertoa Himan lukijoille elämästäsi ja kodistasi Hekalla? Tunnetko Hekan asukkaan, joka mielestäsi ansaitsisi tulla esitellyksi Himassa? Juttuvinkkejä voit lähettää osoitteeseen viestinta@hekaoy.fi.

Kolme naista ulkona katsoo toisiaan ja hymyilee.

Ongelmien selvittelyä, talousasioiden ja lakipykälien hallintaa – isännöitsijä on asumisen moniosaaja 

Asukkaalle isännöitsijän työ näyttäytyy usein asumiseen liittyvien ongelmien selvittelynä. Todellisuudessa isännöitsijän toimenkuva on laaja.

Kaksi kerrostaloa. Toisen kerrostalon yhdellä seinällä on suuri värikäs seinämaalaus

Hekan suuri peruskorjaus yhteisöllisessä Kontulassa valmistuu – Asukkaita odottaa uudenveroiset asunnot 

Liki 300 asunnon peruskorjaushanke Kontulankaari 11:ssä valmistuu syksyllä 2024. 60-vuotissyntymäpäiviään viettävässä Kontulassa tapahtuu nyt muutenkin paljon.

Leena Holmsted istuu Hekan talon edustalla.

Hekan asukasedustaja: ”Asukasedustajien tärkein tehtävä on tuoda asukkaiden näkemykset esille” 

Leena Holmstedt edustaa Hekan asukkaita Heka-ytessä, joka on asukkaiden ja Hekan välinen yhteistyöelin. Yhteistyöelin käsittelee asuntojen ylläpitoon, korjauksiin ja asumiseen liittyviä asioita.

Kunnossapitomestari Ville Laamanen pitää vasemmalla kädellään auki mustan sekajäteastian kantta ja katsoo jäteastian sisälle. Taustalla on lisää mustia jäteastioita ja keltainen muovinkeräysastia. Kuva on otettu Hekan jätepisteessä.

Toimistopöytiä, pesukoneita ja telkkareita – Hekan jätepisteille tuodaan joka viikko tavaroita, jotka eivät sinne kuulu 

Jokainen asukas voi vaikuttaa kotitalonsa jätepisteiden siisteyteen ja siihen, kuinka paljon jätehuolto maksaa Hekalle. Siistissä talossa on myös viihtyisämpää asua.

Keltainen ja vaaleanharmaa talo kuvattuna Perhekunnantie 10:n sisäpihan puolelta. Pihalla on lunta. 

Hakuninmaan peruskorjattu rivitalokohde tarjoaa vehreät puitteet perhe-elämälle  

Hakuninmaan Perhekunnantiellä valmistui 1.3.2024 rivitalokohteen mittava peruskorjaus. 1980-luvulla rakennetut, vehreiden maisemien ympäröimät asunnot tuotiin remontissa tyylikkäästi tähän päivään.

Naapurit Linda Granström ja Riina Puotsaari istuvat vierekkäin harmaalla sohvalla. Granströmillä on vaaleat vaatteet ja hiukset nutturalla. Puotsaarella on mustat vaatteet ja pitkät ruskeat hiukset. Molemmilla on kahvikuppi kädessään.

Halloween-juhlia ja pihatalkoita – aktiivinen asukastoiminta yhdistää kaikenikäisiä naapureita 

Ala-Malmin Tullivuorentiellä toimii aktiivinen asukastoimikunta, jonka järjestämissä tapahtumissa naapurit voivat tutustua toisiinsa matalalla kynnyksellä.

Kuvituskuvassa on sähköjohto setelitukun päällä.

Olisiko aika kilpailuttaa sähkösopimus? 

Energian hintojen noustessa sähkösopimuksen kilpailutus kannattaa. Energiavirasto tarjoaa netissä helppokäyttöisen työkalun sähkön myyntitarjousten hintavertailuun.

Hekan kohde Kaljaasi Fortunan katu 6 sisäpihalta kuvattuna.

Tällainen on Kalasatamaan noussut energiapilottihanke, jonka asukkaat ovat mukana Aalto-yliopiston tutkimuksessa

Kalasatamaan on valmistunut tulevaisuuden kerrostalo, jonka energiankulutus on minimoitu. Hyvistä asuinolosuhteista ei kuitenkaan tarvitse tinkiä. Aalto-yliopisto tekee rakennuksessa tutkimusta koko rakennusalan hyväksi.

Sari Lindfors istuu sohvalla sylissään tiibetinspanieli Maisa.

Naapurisopu voi olla koetuksella koiran haukkumisen takia – eroahdistuneelle Aida-koiralle löytyi uusi koti naapurista  

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita Hekalle! Yhteiselo lemmikkien ja naapurien kanssa sujuu useimmiten ongelmitta, ja hankalistakin tilanteista selvitään yhdessä. Aida-koira muutti naapuriin.

Nainen seisoo auringonpaisteessa vehreän pihan keskellä. Keltainen kaksikerroksinen rivitalo taustalla.

Hekan Vuoden asukas: “Tämä on huoletonta asumista”

Vuoden asukas julkistettiin 21.11.2023 Ilta Hekan kanssa -tilaisuudessa. Anne Vuori on asunut Hekan kohteessa Torpparinmäessä jo kaksikymmentä vuotta ja toivoo, että vuokralla asuvien ei tarvitsisi puolustella asumismuotoaan.