As Oy -asukkaille

Hekan As Oy -asunnot ovat yksittäisiä asuntoja, jotka sijaitsevat asunto-osakeyhtiöissä eri puolilla Helsinkiä.

Tämän sivun ohjeet koskevat vain Hekan As Oy –asuntojen asukkaita. Ohjeet eivät koske muita Hekan asukkaita.

Heka ei hoida As Oy -asuntojen isännöintiä tai huolto- ja siivouspalveluja, vaan nämä palvelut järjestää se taloyhtiö, jossa asunto sijaitsee. Asunnot kuuluivat aiemmin Helsingin Asuntohankinnalle.

As Oy -asuntojen vastuunjakotaulukko

Vastuunjakotaulukosta näet, mitkä asunnon osat ja kunnossapito- ja korjaustehtävät kuuluvat taloyhtiön vastuulle, mitkä Hekan vastuulle ja mitkä puolestaan asukkaan vastuulle. Myös vastuu kunnossapidon ja korjauksen kustannuksista jakautuu taulukon mukaisesti.

Vuokralaisena sinulla on velvollisuus hoitaa huolellisesti koko asuntoa ja kaikkia siihen kuuluvia tiloja, kuten asunnolle kuuluvaa varastokomeroa ja parveketta tai pihaa. Ilmoita viipymättä Hekalle asunnon vahingoittumisesta sekä vioista ja puutteista, joiden korjaaminen kuuluu Hekalle.

Olet velvollinen korvaamaan rikkoutumiset ja muut vahingot, jonka olet aiheuttanut tahallisesti tai huolimattomalla toiminnallasi, vaikka vahingoittunut asunnon osa kuuluisi Hekan kunnossapito- ja korjausvastuulle. Perimme tällaisten vahinkojen korjaamisen kustannuksista vahingonkorvaushinnaston mukaisen maksun. Päävuokralaisena vastaat myös perheenjäsentesi, alivuokralaisesi ja vieraidesi aiheuttamista vahingoista.

Tämä vastuunjakotaulukko koskee vain Hekan As Oy -asuntoja. Muihin Heka-asuntoihin liittyvissä vastuissa noudatetaan Hekan vastuunjakotaulukkoa.

As Oy -asuntojen hakeminen

As Oy -asuntoja haetaan Helsingin kaupungilta, kuten muitakin Heka-asuntoja. Asuntohakemuksia ei käsitellä Hekalla.