Vuokrasopimuksen irtisanominen

Irtisano vuokrasopimus aina kirjallisesti. Toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Irtisanominen kannattaa tehdä heti, kun muuttoajankohta toiseen asuntoon on varmistunut tai tiedät, että et enää tarvitse autopaikkaasi tai saunavuoroasi.

Toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi, joka lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on tehty. Esimerkki: vuokrasopimus irtisanotaan 15.3., irtisanomisaika lasketaan maaliskuun viimeisestä päivästä, vuokrasopimus päättyy 30.4.

Määräaikaista vuokrasopimusta ei voi irtisanoa vaan se päättyy, kun sopimuksessa mainittu määräaika kuluu umpeen.

Vuokralainen vastaa vuokranmaksusta myös irtisanomisaikana.

Irtisanominen on aina tehtävä kirjallisesti. Kätevintä on hoitaa se sähköisesti.

Tutustu muuttajan muistilistaan

Lue muuttajan muistilistasta, mitä kaikkea muuttaessa pitää muistaa hoitaa.

Sinua voisi kiinnostaa

Rekisteröidy asukassivuille ja asioi kätevästi siellä

Voit hoitaa valtaosan asumisen aikaisesta asioinnista asukassivuillamme silloin kun se sinulle parhaiten sopii.  Asukassivuilla voit esimerkiksi hoitaa autopaikka- ja saunavuorovarauksia ja ilmoittaa asukasmuutoksista.

Eroon huonekaluista ja muista isoista esineistä

Muuton yhteydessä on hyvä hetkiä luopua rikkinäisistä tai tarpeettomista huonekaluista, sähkölaitteista ja muista isoista esineistä. Niitä ei saa jättää talon jätetilaan, vaan ne pitää toimittaa asianmukaisesti kierrätykseen.