Asukastoiminnan määrärahat

Heka myöntää asukastoimintaan määrärahaa, jolla asukastoimikunta (aiemmin talotoimikunta) voi tehdä esimerkiksi pieniä hankintoja pihalle tai kerhohuoneelle ja järjestää talon asukkaiden yhteisiä juhlia sekä talkoita.

Asukkaiden kokouksissa pääset vaikuttamaan siihen, mihin oman talosi asukastoiminnan määrärahat käytetään. 

Määrärahalla voi ostaa myös kausikasveja, joiden tilaamisen ohjeet ovat tällä sivulla. 

Määrärahojen käyttö 

Määrärahan suuruus riippuu kohteen asuntomäärästä. Oman kohteen määrärahan voi tarkistaa alempana olevasta taulukosta.  

Määrärahojen käytöstä päätetään asukkaiden kokouksessa. Kuka tahansa kohteen asukas voi osallistua suunnitteluun, ideoiden toteuttamiseen ja päätöksentekoon. Täsmällisten tiettyyn tarkoitukseen käytettäväksi tarkoitettujen summien ei tarvitse olla tiedossa vielä asukkaiden kokouksessa. Tärkeintä on, että rahan jakamisesta eri tarkoituksiin on keskusteltu yhdessä. 

Määrärahan käyttöä suunniteltaessa apuna voi käyttää hekalaiset.fi -sivustolla olevaa Kohteen toimintasuunnitelma -asiakirjamallia. 

Määrärahan käytöstä tehdään selvitys kerran vuodessa Hekalle, ja se esitetään myös asukkaiden kokoukselle.   

Kohteen tasavuosijuhlia varten myönnetään ylimääräinen juhlamääräraha, joka on enintään vuotuisen perusmäärärahan suuruinen. Jos tasavuosijuhlat ovat ajankohtaiset, asiasta on hyvä keskustella asukkaiden kokouksessa.  

Asukastoiminnan määrärahat kohteittain 

Alla olevista taulukoista voit tarkastaa kohteesi asukastoiminnan määrärahan vuodelle 2024. Määrärahat on jaoteltu taulukoissa Hekan huoltoalueiden mukaisesti.  

Kausikasvien ja tarvikkeiden hankinta  

Asukastoimikunta voi hankkia määrärahoilla pihoille kasveja ja kukkia tarvikkeineen. Näillä ohjeilla saat pihoille väriä ja vehreyttä.  

Ohjeita kausikasvien hankintaan 

Asukastoimikunnassa sovittuihin ostoihin pyydetään isännöitsijältä ostositoumus, joka on tulostettava mukaan myymälään. Ostositoumusta pyydetään isännöitsijältä sähköpostitse alueellisesta osoitteesta (esimerkiksi isannointi.etela@hekaoy.fi). Kertokaa viestissä, mihin kohteeseen olette kasveja hankkimassa sekä arvio kasvien ja tarvikkeiden hinnasta. 

Alla olevat ohjeet ja hinnat koskevat vain Hekan asukastoimikuntien määrärahoilla pihojen istutusastioihin ja -laatikoihin hankittavia kausikasveja tarvikkeineen. 

Pihoille kannattaa valita kasveja, jotka ovat kestäviä ja sopivia erilaisiin kasvuolosuhteisiin. Kasvikauppias osaa opastaa kasvien valinnassa sekä antaa ohjeet kasvien istutukseen ja hoitoon. Muistattehan, että myrkylliset kasvit eivät sovellu yhteisille pihoille.  

Kausikasvit ja tarvikkeet voidaan hankkia seuraavilla vaihtoehtoisilla tavoilla:  

  • Asukastoimikunnan edustaja käy ostamassa kausikasvit myymälästä. Mukaan myymälään otetaan tulostettu Hekan ostositoumus, joka esitetään lopuksi kassalla. Kasveja voi ostaa ennalta sovitun ostorajan puitteissa. Myymälässä edustaja valitsee pihalle tulevat kausikasvit. Edustaja myös vastaa kasvien kuljetuksesta kohteeseen.  
  • Asukastoimikunta tai sen edustaja tilaa kasvit sähköpostitse. Kasvikauppias kerää tilatut tuotteet valmiiksi noutoa tai kuljetuspalvelua varten. Ostositoumus toimitetaan sähköisen tilauksen liitteenä.  
  • Kasvikauppiaalla voi olla kuljetuspalvelu, jota käytetään tarvittaessa tilatuille tai paikan päällä valituille tuotteille. Kuljetuspalvelun käytöstä asukasedustaja ja kasvikauppias sopivat erikseen. Toimitus tapahtuu arkipäivisin kello 9–18.  

Myymälän voi vapaasti valita alla luetelluista Hekan sopimusmyymälöistä.  Voitte hankkia kausikasveja S-business -kortilla tai ostositoumuksella.