Asukassivuilla on teknisiä häiriöitä. Asiaa selvitetään parhaillaan. Pahoittelemme häiriötä.

Näin haet Hekan asuntoa

Tutustu ennen hakemuksen jättämistä kohteisiimme sekä Helsingin kaupungin sivuilla hakuohjeisiin, valintakriteereihin ja asuinalueisiin. Jätä sitten asuntohakemus Helsingin kaupungille.

Et voi valita tiettyä asuntoa, jota haet. Kun asuntoja vapautuu, kaupunki tarjoaa sinulle asuntoa, joka vastaa sijainniltaan ja ominaisuuksiltaan hakemuksessa kuvaamiasi tarpeita. Ainoastaan uudiskohteita, joitakin peruskorjauksesta valmistuvia asuntoja sekä joitakin erityisryhmille varattuja asuntoja voi hakea asuntokohtaisesti.

Kaupunki valitsee asukkaat asunnontarpeen, kiireellisyyden ja hakukriteerien perusteella, ei jonotusperiaatteella. Valitettavasti kaikille hakijoille ei riitä asuntoja suuren kysynnän vuoksi. Vapaat asunnot pyritään tarjoamaan niille hakijoille, joilla asuntotarve on kaikkein suurin.

Asuntohakemuksia ei käsitellä Hekalla. Hekan asiakaspalvelu ei neuvo asunnon hakemisessa eikä pysty vaikuttamaan asuntohakemusten käsittelyyn. Jos tarvitset tukea asuntohakemuksen täyttämisessä, ole yhteydessä Vuokra-asunnon haun neuvontaan.

Jos saat asun­to­tar­jouk­sen

Jos Hekan asuntojen joukosta löytyy sinulle koti, saat kaupungilta sähköpostiisi ensin alustavan asuntotarjouksen sekä tekstiviesti-ilmoituksen. Tarjous sisältää ohjeet liitteiden toimittamista varten. Et vielä tässä vaiheessa pääse tutustumaan tarjottuun asuntoon. Helsingin kaupungin sivuilta voit lukea tarkemmin asuntotarjouksen hyväksymisestä ja liitteiden toimittamisesta .