I Kungseken färdigställs i slutet av februari ett träbeklätt nybygge – Bostadssökningen börjar 31.10

I objektet Stillebengatan 1 finns det sammanlagt 52 bostäder som är 31,5–91,0 m².

30.10.2023 10:23

Ansökningstiden för bostäderna börjar tisdag 31.10 och bostäderna ansöks hos Helsingfors stad. Lämna in din bostadsansökan till Helsingfors stad. Om du har en giltig bostadsansökan, kan du tillägga bostaden i nybygget till den genom att ändra på ansökan under ansökningstiden.

Stillebengatan 1 finns i stadsdelen Kungseken i nordvästra Helsingfors. Bussarna 52 och 560 trafikerar nära. Päiväkoti Kuninkaantammi och grundskolan ligger nära.

Objektet består av två hus med 3–4 våningar. Alla byggnader är tillgängliga och har hiss. Utöver bostäderna finns det även gemensamma utrymmen för invånarna, såsom tvättstuga, torkrum, tre husbastur och olika lager, i huset. Husfasaderna är huvudsakligen träbeklädda med målad vertikalt och horisontalt spontad brädfodring.

Bostäderna har inglasade balkonger eller terrasser som möjliggör tillgängligheten, med undantag av en enrummare med fransk balkong. Till varje bostad hör ett varmt lösöresförråd i husets källarutrymmen. Alla bostäder är tillgängliga.

Boningsrummen, hallarna och köken har vinylplanka som golvbeläggning. Toaletterna och badrummen har belagts med keramiska golvplattor.

Cykelförvaringsplatser finns på gårdsområdet och i byggnadernas förråden för friluftsutrustning. Antalet bilplatser är 28 och finns i parkeringshuset under gårdsdäcket. Två av bilplatserna är dimensionerade för personer med rörelsenedsättning.

Liksom Hekas alla nya objekt, är Stillebengatan 1 rökfritt: det är förbjudet att röka i bostäderna, på balkongerna och terrasserna samt på gårdarna.

Mer information om objektet finns på webbplatsen. Bostadsspecifika hyror finns på finska sidan.