Vår kundtjänst är stängt fredagen den 24 maj 2024. När kundtjänsten är stängt rings akuta felanmälningar till journumret 09 5767 3100.

I december färdigställs 127 nya bostäder för Heka i Magnuskärr – ansökningstiden för bostäderna börjar 3.10.2023

I objektet på Magnuskärrsvägen 3 finns 127 bostäder, allt från enrummare till familjelägenheter med fem rum.

02.10.2023 09:34
Illustration av Magnuskärrsvägen 3

Ansökningstiden för bostäderna börjar den 3.10. Lämna in din ansökan till Helsingfors stad . Om du har en giltig bostadsansökan, kan du lägga till bostäder i nybygget till den genom att ändra på ansökan under ansökningstiden.

Magnuskärrsvägen 3 (Maununnevantie 3) finns i stadsdelen Magnuskärr i nordvästra Helsingfors. I närheten finns en busshållplats och området har bra gång- och cykelförbindelser till centrum via Centralparken. I grannskapet finns en dagligvarubutik, ett daghem och en grundskola.

Objektet på Magnuskärrsvägen 3 har byggts som en så kallad rivningsrenovering, det vill säga tre gamla flervåningshus har rivits och nya hus har byggts på tomten i stället.

På platsen finns fyra bostadshus med 4–6 våningar. Alla byggnader är tillgängliga och har hiss. Utöver bostäder har byggnaderna gemensamma utrymmen för invånarna, såsom tvättstuga, torkrum, tre husbastur och olika lager. Byggnadernas fasader består huvudsakligen av ljust tegel.

Bostäderna är tillgängliga. Alla bostäder har antingen inglasad eller fransk balkong. Bostädernas golv är gjorda av ljusa vinylplankor. Toaletterna och badrummen har belagts med keramiska plattor. Köken har induktionsspis, spisfläkt samt kyl- och frysskåp. Köken har plats och anslutningar för diskmaskin och mikrovågsugn. Till bostäderna hör också ett varmt lager på marknivå.

På gården finns 67 otäckta bilplatser med värmestolpar. Två av bilplatserna är dimensionerade för personer med rörelsenedsättning. Förbindelsen från trapporna till parkeringsområdena är tillgänglig. Cykelförvaringsplatser finns på gårdsområdet och i lagerutrymmena på första våningen.

Liksom Hekas alla nya objekt, är Magnuskärrsvägen 3 rökfritt: det är förbjudet att röka i bostäderna, på balkongerna och terrasserna samt på gårdarna.

Bekanta dig med de bostadsspecifika hyrorna för Magnuskärrsvägen 3 (pdf-fil, finskspråkig)

Bekanta dig med objektet på dess webbplats.