Asukaslehti Himassa luettavaa lajittelusta, paloturvallisuudesta ja rivitalokohteen peruskorjauksesta

Vuoden ensimmäisen Hima-lehden jakelu alkaa tällä viikolla. Lehden välissä asukkaat saavat Helsingin Pelastuslaitoksen monikielisen liitteen kodin paloturvallisuudesta.

14.3.2024 09:33
Naapurit Linda Granström ja Riina Puotsaari istuvat vierekkäin harmaalla sohvalla. Granströmillä on vaaleat vaatteet ja hiukset nutturalla. Puotsaarella on mustat vaatteet ja pitkät ruskeat hiukset. Molemmilla on kahvikuppi kädessään.
Asukastoimikunnan aktiivijäsenet Linda Granström ja Riina Puotsaari ovat järjestäneet yhdessä monenlaisia tapahtumia naapurustossa.

Lehden pääjutussa puhutaan lajittelusta ja jätetilojen siisteydestä. Toimittaja vieraili Hekan talon jätepisteellä katsomassa, miten lajittelu Hekalla sujuu. Jutussa Hekan asiantuntijat kertovat, miksi jätteiden lajittelu tärkeää ja miten ihan jokainen voi omalta osaltaan huolehtia jätetilan siisteydestä.

Hekan huudeissa käydään tällä kertaa Hakuninmaalla, jossa tutustutaan juuri peruskorjattuun rivitalokohteeseen Perhekunnantie 10. Jutusta selviää esimerkiksi se, miten rivitalokohteen korjaaminen poikkeaa kerrostalon peruskorjaamisesta.

Lehden keskiaukeaman Faktan paikassa on vesiasiaa: Mistä talousvesi tulee ja minne se menee ja miten sitä käsitellään? Miten veden kulutukseen voi itse vaikuttaa? Aukeamalla kerrataan myös Hekan vesilaskutuksen käytännöt.

Aktiiviset asukkaat tulevat tällä kertaa Ala-Malmilta. Tullivuorentie 22:ssa on paljon lapsiperheitä, ja asukastoiminta onkin käynnistynyt luontevasti lasten ehdoilla. 

Lehdessä on myös muun muassa vinkkejä viherkasvien hoitamiseen, ikkunanpesuun ja pyöräilyyn.

Osa lehden jutuista on julkaistu myös verkkosivuillamme, ja voit lukea sivuillamme myös aiemmin ehtien parhaita paloja.

Lehden näköisversiota voit lukea Issuu-palvelussa .

Vastaa lukijakyselyyn ja voita leffalippuja

Vastaa Hima-lehden lukijakyselyyn 14.4.2024 mennessä ja osallistu Finnkinon leffalippupakettien arvontaan.

Pahoittelemme virhettä paloturvallisuusliitteen arabiankielisissä teksteissä

Lehden välissä jaettavaan paloturvallisuusliitteeseen oli päätynyt ikävä virhe: liitteen arabiankielinen teksti on taitettu väärään lukusuuntaan. Pahoittelemme virhettä. Liitteen korjatun version voit lukea Issuu-palvelussa .