Asiakaspalvelumme on suljettu perjantaina 24.5.2024. Ilmoita kiireelliset vikailmoitukset päivystysnumeroon 09 5767 3100. Voit hoitaa asiointia asukassivuilla.

Kirjaudu asukassivuille

Halloween-juhlia ja pihatalkoita – aktiivinen asukastoiminta yhdistää kaikenikäisiä naapureita 

Ala-Malmin Tullivuorentiellä toimii aktiivinen asukastoimikunta, jonka järjestämissä tapahtumissa naapurit voivat tutustua toisiinsa matalalla kynnyksellä.

13.3.2024 08:28 | Kirjoittanut: Mia Weckström | Kuva: Roni Rekomaa
Naapurit Linda Granström ja Riina Puotsaari istuvat vierekkäin harmaalla sohvalla. Granströmillä on vaaleat vaatteet ja hiukset nutturalla. Puotsaarella on mustat vaatteet ja pitkät ruskeat hiukset. Molemmilla on kahvikuppi kädessään.
Asukastoimikunnan aktiivijäsenet Linda Granström ja Riina Puotsaari ovat järjestäneet yhdessä monenlaisia tapahtumia naapurustossa.

Vuonna 2021 valmistuneessa kohteessa, Ala-Malmin Tullivuorentie 22:n asukastoiminta on  alkanut vakiintua.  

– Ihmisten mukaan saaminen oli aluksi haastavaa, asukastoimikunnan puheenjohtaja Riina Puotsaari kertoo.  

Nyt asukkaiden kesken vaihtuvat lasten urheiluvälineet ja lelut, ja syksyllä istutettujen sipulikukkien kasvua odotetaan yhdessä. 

– Järjestämme aktiivisesti tapahtumia, joihin kaikki ovat tervetulleita. Tapahtumia on kukkasipulien istutuksesta halloween-juhliin, Puotsaari kertoo.  

Lapset yhdistävät 

Monelle Tullivuorentien asukkaalle yhdistävä tekijä on lapset, sillä valtaosa kohteen asukkaista on lapsiperheitä. Yhteistä tekemistä onkin lähdetty etsimään lasten ehdoilla.  

– Lasten kautta monet vanhemmat ovat tulleet tutuiksi keskenään. Joskus yhdistävä tekijä saattaa olla myös vaikkapa koira, aktiivijäsen Linda Granström kertoo.  

Hän on ollut mukana monien tapahtumien järjestämisessä.  

– Linda on ollut kantava voima kaikissa asukastapahtumissa. Jokaisessa kohteessa pitäisi olla Lindan kaltainen ihminen, Puotsaari sanoo. 

Vaikka monet tapahtumat ovat lapsipainotteisia, asukastoiminnassa pyritään ottamaan huomioon kaikenikäiset asukkaat.  

– Asukkaiden toiveiden pohjalta on suunniteltu avointa ja helposti lähestyttävää toimintaa, jossa voisi tutustua naapureihin. Suunnitteilla on avoimet ovet kerhohuoneella, jossa voisi seurustella ja kahvitella yhdessä, Puotsaari kertoo.  

“Kenenkään ei pitäisi jäädä yksin” 

Puotsaaren mukaan jokainen tarvitsee kontakteja elämäänsä.  

– Parasta on, kun ne löytyvät omalta pihalta ja on porukka, jonka kanssa voi tehdä asioita yhdessä. Kenenkään ei pitäisi jäädä yksin. 

Naapureiden tunteminen tuo yhteishengen lisäksi turvallisuuden tunnetta. Se helpottaa myös kommunikointia asuinalueella. 

– Erilaisissa ongelmatilanteissa lapset etsivät yleensä tuttuja aikuisia. Kun lasten kanssa tulee tutuiksi, heidän kanssaan on helpompi käydä yhteisiä sääntöjä läpi, Puotsaari kertoo. 

Puotsaari ja Granström kokevat asukastoiminnassa mukana olemisen mielekkääksi.  

– Minulle on luontaista ja helppoa olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Yhteisöllisyys on mukavaa, Granström sanoo. 

– Asukastoiminta tuo kivaa vaihtelua oman työn ja perhearjen viereen, Puotsaari lisää.