Asiakaspalvelumme on suljettu perjantaina 24.5.2024. Ilmoita kiireelliset vikailmoitukset päivystysnumeroon 09 5767 3100. Voit hoitaa asiointia asukassivuilla.

Kirjaudu asukassivuille

Heta-sovellus – Heka-talo taskussa

Heta-sovellus helpottaa asukastoimijoiden, asukkaiden ja Hekan välistä viestintää. Sovelluksen kautta voi saada tietoa oman talon asioista, järjestää äänestyksiä yhteisistä asioista tai kertoa kehitysehdotuksia kotitaloon tai pihapiiriin liittyvissä asioissa. Hetassa voi myös osallistua ekologiseen asumiseen kannustavaan Ekoekspertti-toimintaan.

Heta-sovelluksessa voit:

  • vastata asukastoimikunnan tekemiin kyselyihin
  • lukea asukastoimikunnan tekemiä tiedotteita
  • tehdä omaan kotitaloosi liittyviä ehdotuksia
  • osallistua Ekoekspertti-toimintaan.

Lisäksi sovelluksessa on asumiseen liittyviä tärkeitä linkkejä, uutisia sekä ohjeita ja vinkkejä Hekalla asumiseen.

Näin aloitat Heta-sovelluksen käytön 

  1. Lataa maksuton Heta-sovellus Android- ja iOS-puhelimesi sovelluskaupasta. Sovellus löytyy hakemalla ”Heta”.
  2. Kirjaudu sisään oman talosi osoitteeseen. Anna yhteystietosi ja valitse itsellesi nimimerkki mahdollista Ekoekspertti-kisaamista varten. Valitse itsellesi salasana sovellusta käyttääksesi.  Kun kirjaudut sisään sovellukseen, hyväksyt sen käyttöehdot.
  3. Tutustu lyhyeen esittelyyn sovelluksesta ja aloita käyttö. Kotisivulta löydät kaikki tiedotteet, Opas-osiosta tärkeimmät linkit, Omatalo-osiossa voit jättää ehdotuksia asukastoimikunnalle ja Ekoekspertti-osiossa voit osallistua ekologisemman arjen haasteisiin. 

Halutessasi voit käyttää sovellusta myös verkkosivun kautta tietokoneellasi osoitteessa heta.hekaoy.fi

Lisätietoja asukkaalle

Näin asukastoimikunta aloittaa sovelluksen käytön

Asukastoimikunta tai luottamushenkilö lähettää heta-sovellus@hekaoy.fi  -sähköpostiin seuraavat tiedot: 

  1. Kohteen nimi  
  2. Asukastoimikunnan valitseman Hetan pääkäyttäjän etu- ja sukunimi sekä sähköpostiosoite
  3. Tarvittaessa asukastoimikunnan valitseman Hetan toissijaisen käyttäjän etu- ja sukunimi sekä sähköpostiosoite.

Lähetämme asukastoimikunnalle tai luottamushenkilölle tutustuttavaksi käyttöehdot.  Tutustukaa tarkasti sähköpostiinne lähetettyihin Hetan käyttöehtoihin ennen sovelluksen käyttöönottoa.  

Sähköpostin linkistä pääsette hyväksymään käyttöehdot ja luomaan salasanan järjestelmään. Sen jälkeen voitte aloittaa Heta-sovelluksen käytön.  

Kun asukastoimikunta on ottanut sovelluksen käyttöön, voi siitä kertoa kohteen muille asukkaille esimerkiksi rapputiedotteella.  

Lisätietoja asukastoimikunnille

Mikä on Heta

Heta-sovellus tekee asukastoiminnasta helpompaa, joustavampaa ja helposti lähestyttävää. Sovelluksesta muun muassa saa tietoa oman talon asioista, siinä voi vastata asukastoimikunnan tekemiin kyselyihin ja tehdä omaan asuinkohteeseen liittyviä kehitysehdotuksia. Hetassa voi myös osallistui ekologiseen asumiseen kannustavaan Ekoekspertti-toimintaan.

Sovellus ei korvaa Hekan ja asukastoimikunnan muita viestintäkanavia, kuten verkkosivuja ja perinteistä ilmoitustaulua, vaan toimii niiden rinnalla. Sovelluksen nimi Heta tulee määritelmästä Heka-talo taskussa: asiat ja ilmoitukset on sovelluksen avulla helppo tarkistaa taskussa kulkevasta puhelimesta. 

Asukkaiden ja asukastoimikunnan viestinnän lisäksi sovelluksessa on ohjeita ja vinkkejä Hekalla asumiseen sekä tärkeimmät linkit esimerkiksi asiakaspalveluun, vikailmoituksen jättämiseen ja pelastussuunnitelmaan. Kaikki nämä sisällöt löytyvät myös Hekan muista viestintäkanavista.

Ekologisiin arjen valintoihin kannustava Ekoekspertti-toiminta tapahtuu Heta-sovelluksesta. Ekoekspertti-osiossa saat vinkkejä ja tietoa arjen ekologisiin valintoihin. Osiossa voit myös tarttua haasteisiin ja kerätä pisteitä henkilökohtaisesti sekä asuinkohteellesi. Ekoekspertin tiedotteet, haasteet ja yhteisösuoritukset tulevat näkyviin muiden tiedotteiden joukkoon kotisivulle. Jos haluat nähdä vain esimerkiksi oman kohteesi tiedotteet, kotisivulla on mahdollisuus suodattaa sisältöä.

Sovellus on kehitetty yhdessä suomalaisen KiskoLabs-ohjelmistoyrityksen kanssa. KiskoLabs on kehittänyt aiemmin Hekalle Ekoekspertti-sovelluksen.

Ekoekspertti haastaa ekologiseen arkeen

Asumisen osuus keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä on merkittävä. Onneksi on jo paljon tapoja, joilla asukkaat voivat pienentää omia ja asumisyhteisönsä ympäristövaikutuksia. Myös Hekalla tehdään paljon esimerkiksi rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi, jotta saisimme asumisen hiilijalanjälkeä pienennettyä.

Hetan Ekoekspertti-osio osallistaa asukkaita ympäristöystävällisempään asumiseen. Osiossa suoritetaan yksinkertaisia ekologisempaan arkeen liittyviä haasteita ja kerätään niistä pisteitä yksilötasolla ja omalle taloyhteisölle. Ekoekspertti-toiminta on digitaalista, kevyttä ja sitä voi tehdä arjessa. Siihen voi osallistua joustavasti oman aikansa ja kiinnostuksensa mukaan omalla älylaitteella silloin, kun se parhaiten itselle sopii.

Ekoekspertissä tehtävät ovat joko yksilö- tai yhteisötehtäviä. Yksilötason pisteet tunnistat Ekoekspertissä keltaisesta väristä ja yhteisöpisteet sinisestä. Vain taloyhteisön ensimmäinen yhteisöhaasteen suorittaja saa kerättyä siniset yhteisöpisteet omalle talolleen. Näin tilanne ei ole epäreilu niille, joiden taloyhteisöissä on vähemmän Ekoeksperttejä kuin toisissa, kun yhteisöpisteet saa vain kerran. Suoritetut haasteet ja reaaliaikaisen pistetilanteen näet Ekoekspertti-osiosta.

Ekoekspertissä on aiemmin haastettu asukkaita muun muassa lyhentämään suihkuaikoja, testailemaan hiilijalanjälkilaskureita, vinkkaamaan naapureille ekotekoja, jakamaan jouluisia hävikkireseptejä ja minimoimaan sekajätteen määrää. Haasteet voivat olla kerralla suoritettavia, toistettavissa joka päivä pidemmällä aikavälillä tai niissä voidaan pyytää kokeilemaan jotakin uutta esimerkiksi kahden päivän tai vaikka viikon ajan. Vaihtuvien haasteiden lisäksi Ekoekspertissä on kuukauden haaste. Neljä kertaa vuodessa kaikkien kuukauden haasteen suorittaneiden Ekoeksperttien kesken arvotaan vaihtuvia palkintoja.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotain.