Asiakaspalvelumme on suljettu perjantaina 24.5.2024. Ilmoita kiireelliset vikailmoitukset päivystysnumeroon 09 5767 3100. Voit hoitaa asiointia asukassivuilla.

Kirjaudu asukassivuille

Vuosiraportit kertovat kattavasti Hekan vuodesta 2023

Hekan vuosi 2023 oli haastava ja tapahtumarikas: Hekan vuokrankorotukset herättivät laajaa yhteiskunnallista keskustelua ja yhtiössä tehtiin organisaatiomuutos, joka näkyi yhtiön toiminnassa sekä työntekijöiden arjessa. Näiden lisäksi vuoteen mahtui lukuisia tekoja, joilla Suomen suurin vuokranantaja edistää vastuullisempaa vuokra-asumista.

14.5.2024 09:05
Tyttö laittaa roskapussia jäteastiaan. Hänen vieressään seisoo hymyilevä mies. Molemmilla on yllään ulkoiluvaatteet.

Hekan vuosiraportoinnin kokonaisuus koostuu kolmesta julkaisusta: vastuullisuusraportista, tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta sekä ensimmäistä kertaa tehdystä tietotilinpäätöksen tiivistelmästä , jossa kuvaamme ja arvioimme tietosuojatyötämme. Nyt julkaistu vastuullisuusraportti on Hekan neljäs ja se on laadittu GRI-standardien mukaisesti.

Heka toimii ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästi

Kaikki Hekan valmistuneet uudiskohteet ovat A-energialuokkaa. Peruskorjauksissa talojen energiatehokkuutta parannetaan kymmenillä prosenteilla ja kaukolämpöä vaihdetaan mahdollisuuksien mukaan maalämpöön ja moniin kohteisiin asennetaan aurinkopaneeleita. Pilotoimme uudenlaisia toimintatapoja: vuonna 2023 Hekalla alkoi EU-rahoitteinen BuildON-hanke, jonka tavoitteena on tuottaa kohtuuhintaisia digitaalisia ratkaisuja, joilla voidaan parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta ja olosuhteita. Kaikki Hekan uudet työajoneuvot kulkevat vaihtoehtoisilla käyttövoimilla.

Heka-asunnot ovat asukkaiden pitkäaikaisia koteja. Kohtuuhintaisuus ja toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus antavat asukkaille turvaa, joustoa ja mahdollisuuksia hyvään arkeen tulotasosta riippumatta. 86 prosentissa kohteissamme on aktiivista asukastoimintaa. Päivitetty asukasdemokratiasääntö antaa asukkaille päätösvaltaa ja vaikutusmahdollisuuksia omaa asumista ja pihapiiriä koskevissa asioissa. Meillä on vain vähän määräaikaisia työntekijöitä ja lähes kaikista asukkaidemme palveluista vastaavat Hekan omat työntekijät, jotka tuntevat talomme ja toimintatapamme. Työhyvinvointia ja työntekijöiden osaamista tuetaan monin tavoin, mikä näkyy sitoutuneina työntekijöinä. Asukkaiden ja työntekijöiden tyytyväisyyttä Hekaan mittaamme vuosittain.

Vuonna 2023 Hekan keskivuokra 12,60 €/m2/kk, mikä oli 43,1 prosenttia Helsingin vapaarahoitteista vuokratasoa pienempi. Lainapääomamme vuoden 2023 lopussa oli noin kolme miljardia euroa ja lainojemme keskikorko oli 2,3 prosenttia. Pidämme huolta asuntokannastamme ja vuonna 2023 peruskorjaus valmistui 735 asunnossa. Uusia kohteita valmistui 11.

Tutustu Hekan vuosiraportointikokonaisuuteen osoitteessa hekaoy.fi/vastuullisuus tai Issuu-palvelussa .