Asiakaspalvelumme on suljettu perjantaina 24.5.2024. Ilmoita kiireelliset vikailmoitukset päivystysnumeroon 09 5767 3100. Voit hoitaa asiointia asukassivuilla.

Kirjaudu asukassivuille

Laajasaloon valmistuu heinäkuussa uusi kohde Gunillantie 3 – hakuaika alkaa 30.4.

Asuntoja on yhteensä 81 yksiöistä liki sataneliöisiin perheasuntoihin.

24.4.2024 08:36
Havainnekuva Hekan uudiskohteesta Gunillantie 3.
Havainnekuva.

Asuntojen hakuaika alkaa tiistaina 30.4. ja asuntoja haetaan Helsingin kaupungilta. Jätä asuntohakemus Helsingin kaupungille . Jos sinulla on voimassa oleva asuntohakemus, voit lisätä uudiskohteen asunnon hakemuksellesi muokkaamalla hakemusta hakuaikana. Kolmannes asunnoista on varattu vaihtoasunnoiksi Hekalla jo asuville.

Gunillantie 3 sijaitsee Laajasalossa meren ja puistojen läheisyydessä. Kohteessa on kolme hissillistä, 5–7-kerroksista taloa. Talot ja asunnot on suunniteltu esteettömiksi ja niihin on esteetön kulku.

Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Asuntoihin kuuluu lämmin irtaimistovarasto. Asuntojen lattiat ovat vinyylilankkua ja kylpyhuoneiden lattiat on laatoitettu keraamisella laatalla. Asuntojen keittiöissä on tilavaraukset ja liitännät astianpesukoneelle ja mikroaaltouunille.

Taloissa on runsaasti asukkaiden yhteisiä tiloja: kaksi saunaa, maksuton pesula kuivaushuoneineen, kerhotila ja erilaisia varastoja. Toinen saunaosastoissa sijaitsee pihatasossa ja toinen yhden talon ylimmässä kerroksessa. Asukasautopaikkoja on 44. Piha-alueella ja pohjakerrosten varastotiloissa on yhteensä noin 200 paikkaa polkupyörille.

Gunillantie 3 on savuton kohde: tupakointi on kielletty asunnoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa. Tupakointi on sallittu vain pihalle mahdollisesti tulevalla tupakointipaikalla.

Gunillantie 3:n arvioitu valmistumisaika on heinäkuun 2024 lopussa. Lisätietoa kohteesta ja asuntokohtaiset vuokrat löytyvät kohdesivulta.

Merellinen Laajasalo kasvaa ja kehittyy

Laajasalo kehittyy lähivuosina, kun alueelle rakennetaan uusia asuntoja ja liikenneyhteyksiä. Merellisyys ja luonnonläheisyys on osa laajasalolaista elämäntapaa myös jatkossa: kaikkialta pääsee helposti rannoille ja viheralueille. Laajasalo ja Yliskylä saavat kasvun myötä myös uusia palveluita ja nykyisiä palveluita kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. 

Laajasaloa halkovasta Laajasalontiestä tulee ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi eli puistokatu. Tulevaisuudessa kadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot. Tulevaisuudessa Helsingin keskustaan pääsee Kruunusillat-raitiotietä, joka kulkee aikanaan myös Laajasalontiellä.

Lue lisää Laajasalosta alueena.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy