Näin tunnistat Hekan kiinteistönhoitajat Tietoomme on tullut, että liikkeellä on ollut huijareita, jotka ovat tekeytyneet Hekan kiinteistönhoitajiksi ja esiintyneet palovaroittimien tarkastajina. Hekan kiinteistönhoitajat ja muut työntekijät ilmoittavat etukäteen asunnossa käynnistä, poikkeuksena erityisen kiireelliset tilanteet kuten äkilliset vesivahingot. Tunnistat kiinteistönhoitajamme Hekan logolla varustetuista työvaatteista. Lisäksi Hekan työntekijällä on aina mukanaan henkilökortti, jonka he pyydettäessä näyttävät asukkaalle. Ilmoita epäilyttävistä kävijöistä poliisille.

Asiakaspalvelumme on suljettuna perjantaina 23.2.2024. Kiireellisissä vikailmoitusasioissa soitathan päivystysnumeroomme 09 5767 3100.

Hekan vuokranmääritys vuodelle 2024 tehdään uudelleen

Helsingin kaupunginhallitus päätti 27.11.2023 Hekan ja Hason tukemisesta vuoden 2024 vuokrien ja käyttövastikkeiden korotusten hillitsemiseksi. Hekan osuus yhteensä 20 miljoonan euron pääomituksesta on 17 miljoonaa euroa. Pääomituksen vaikutus Hekan keskivuokraan on 0,45 €/m2/kk.

28.11.2023 09:58
Hekan toimiston ulkoseinä, jossa on Hekan tunnus.

Pääomitus jakautuu Hekan tavallisille asunnoille, senioriasunnoille ja erityisasunnoille neliöiden suhteessa.

Asiakaspalvelumme ei pysty tällä hetkellä antamaan lisätietoa asiasta. Asukkaamme saavat henkilökohtaisesti postitse tiedon uudesta vuokrastaan, kun vuokrat valmistuvat.

Uuden laskelman mukaisesti Hekan tavallisten asuntojen keskivuokran korotus alennuksen jälkeen on 8,4 prosenttia (alkuperäinen korotus 12 prosenttia). Senioriasuntojen keskivuokran korotus alennuksen jälkeen on 5,6 prosenttia (alkuperäinen korotus 9,2 prosenttia). Tuen avulla kustannusten noususta johtuvaa vuokrankorotustarvetta saadaan osittain siirrettyä seuraaville vuosille.

Olemme käynnistäneet uuden vuokranmääritysprosessin ja pyrimme saamaan uudistetut vuokrat voimaan 1.1.2024 alkaen. Päivitetyt vuokrat lähetetään lausuntokierrokselle Hekan talotoimikunnille. Tavoitteena on, että Hekan hallitus hyväksyy uudet vuokrat ylimääräisessä kokouksessaan joulukuussa, minkä jälkeen lähetämme vuokralaskut ensi vuoden vuokranmaksuja varten.

Vuokrilla katetaan toiminnan kustannukset 

Heka toimii omakustannusperiaatteella, eli kaikki toiminnan kulut katetaan vuokrilla. Vuokria on siis perittävä niin paljon kuin rakentaminen, korjaaminen, ylläpito ja hallinnointi yhteensä maksavat. 

Heka ei tavoittele voittoa tai maksa osinkoa omistajalleen Helsingin kaupungille.