Näin tunnistat Hekan kiinteistönhoitajat Tietoomme on tullut, että liikkeellä on ollut huijareita, jotka ovat tekeytyneet Hekan kiinteistönhoitajiksi ja esiintyneet palovaroittimien tarkastajina. Hekan kiinteistönhoitajat ja muut työntekijät ilmoittavat etukäteen asunnossa käynnistä, poikkeuksena erityisen kiireelliset tilanteet kuten äkilliset vesivahingot. Tunnistat kiinteistönhoitajamme Hekan logolla varustetuista työvaatteista. Lisäksi Hekan työntekijällä on aina mukanaan henkilökortti, jonka he pyydettäessä näyttävät asukkaalle. Ilmoita epäilyttävistä kävijöistä poliisille.

Asiakaspalvelumme on suljettuna perjantaina 23.2.2024. Kiireellisissä vikailmoitusasioissa soitathan päivystysnumeroomme 09 5767 3100.

Taide-elämyksiä Hekan seniorikohteiden pihoilla

Neljän Hekan seniorikohteen asukkaat pääsivät elo-syyskuussa nauttimaan Zero Gravity Companyn järjestämistä kuvataidetyöpajoista sekä nykysirkuksesta. Pihapiirissä piirtäen -hanke tarjosi ikäihmisille helposti saavutettavia taide-elämyksiä ja mahdollisuuden omaan luovaan tekemiseen.

13.9.2023 14:44
Kolme ikäihmistä istuu puutarhassa ja maalaa siveltimillä paperille.

Pihapiirissä piirtäen -hankkeessa olivat mukana Hekan seniorikohteet Huopalahdentie 5 Munkkiniemessä, Töyrytie 2 Maunulassa, Punahilkantie 10 Roihuvuoressa sekä Siltamäessä sijaitseva Iltatähdenkuja 1–3.

Hankkeen järjesti Zero Gravity Company, jonka taiteilijat Netta Reunanen ja Reija Tapaninen vastasivat konseptista ja myös esiintyivät siinä. Tuottajana toimi Aida Piirainen. Hanke toteutettiin Helsingin kaupungin iäkkäiden ihmisten kulttuuritoiminnan edistämiseen kohdennetulla avustuksella.

Värikkäitä paperille maalattuja teoksia nurmikolla.

Ensimmäiset kuvataidetyöpajat pidettiin elokuun alussa. Pajoissa haettiin inspiraatiota lähiluonnosta ja pyrittiin pääsemään eroon itseilmaisua rajoittavasta epävarmuudesta. Iäkkäille mahdollistettiin onnistumisen kokemuksia kuvataiteen parissa ja osallistujat saivat tilaisuuden havahtua omaan kyvykkyyteensä ja luovaan voimaansa.

Kuvataiteen lisäksi hanke toi asukkaiden nähtäväksi nuorallatanssia ja kuvataidetta yhdistävän Passing Thoughts -nykysirkusesityksen. Teoksessa nuorallatanssija Netta Reunanen harjoitti nuorameditaatiokävelyä ja samaan aikaan Reija Tapaninen piirsi nopeita, luonnosmaisia croquispiirustuksia. Esityksen aikana katsojat kutsuttiin osallistumaan teokseen piirtämällä näkemäänsä ja kokemaansa. Tuomalla teos seniorikohteiden pihoille pyrittiin tekemään nykysirkusta tunnetummaksi ja helpommin lähestyttäväksi ikäihmisille. Piirtämisen kautta pyrittiin myös tarjoamaan eväitä esityskokemuksen käsittelyyn.

Kaksi ikäihmistä maalaa paperille vesiväreillä puutarhassa pöydän ääressä.

Pihapiirissä piirtäen -hankkeellaan Zero Gravity Company halusi mahdollistaa osallistumisen taidetapahtumiin myös sellaisille iäkkäille, joilla on haasteita lähteä kotoa harrastuksiin tai kulttuuritapahtumiin. Tapaamiset olivat monille myös sosiaalisesti tärkeitä. Asukkaat tulivat paikalle kahvittelemaan, tapaamaan tuttuja, juttelemaan ja kertomaan omasta elämästään.

Kuvat: Aida Piirainen