Lähiaikoina Heka-koteihin jaettavassa Himassa on painovirhe. Asiakaspalvelun uusi puhelinnumero on 09 5767 3000. Pahoittelemme painovirhettä.

Vuoden 2024 vuokrankorotuksista tulossa huomattavasti totuttua suuremmat

Yleinen kustannustason nousu aiheuttaa Hekalle vuokrankorotuspaineita ensi vuodeksi. Lainojen korkokulujen ja muiden kustannusten kasvun vuoksi Hekan vuokrankorotukset vuodelle 2024 tulevat olemaan huomattavasti totuttua suuremmat. Todennäköisesti vuokria joudutaan korottamaan yli 10 prosenttia.

15.5.2023 09:45
Vasemmalla asunnon seinää ja sisäovi, oikealla näkymä keittiöön.

Korkokustannusten voimakas nousu vaikuttaa merkittävästi Hekan talouteen, sillä Hekalla on paljon lainaa. Uudistuotanto rahoitetaan kokonaan ja peruskorjaukset suurimmalta osalta lainarahalla.  

Heka toimii omakustannusperiaatteella, eli kaikki toiminnan kulut katetaan vuokrilla. Vuokria on siis perittävä niin paljon kuin rakentaminen, korjaaminen, ylläpito ja hallinnointi yhteensä maksavat. Edellisinä vuosina vuokrankorotukset on pystytty pitämään maltillisina, keskimäärin 1,5 prosentissa.  

Suunniteltuja korjauksia joudutaan siirtämään  

Jo tänä vuonna korkokulut ja muut kustannukset ovat kasvaneet odotettua ja budjetoitua enemmän. Peruskorjaukset ja muut korjaukset muodostavat merkittävän osan Hekan vuotuisista kuluista. Siksi jo tälle vuodelle suunniteltuja korjauksia on jouduttu ja joudutaan siirtämään tuleville vuosille. Myös osa vuodelle 2024 alustavasti suunnitelluista korjauksista siirretään eteenpäin.  

Asukkaat saavat tiedon ensi vuoden vuokristaan lokakuussa 

Hekan vuoden 2024 budjetointi ja budjetin perusteella tehtävä vuokranmääritys tapahtuu syksyyn mennessä.  

Heka lähettää vuoden 2024 vuokrat, budjetin ja korjaussuunnitelmat lausunnoille talotoimikunnille elokuussa 2023. Hekan hallitus vahvistaa vuoden 2024 vuokrat lokakuussa, ja asukkaat saavat tiedon tulevasta vuokrastaan lokakuun aikana. Uudet vuokrat tulevat voimaan 1.1.2024.