Asukassivuilla on teknisiä häiriöitä. Asiaa selvitetään parhaillaan. Pahoittelemme häiriötä.

Työyhteisön yhdenvertaisuus tarkastelussa

Pride-viikko on Hekallekin luonteva hetki tarkastella yhdenvertaisuuden toteutumista työyhteisössä ja tunnistaa kehityskohteita siinä. Aihe on tärkeä, ja haluamme kehittää työyhteisömme yhdenvertaisuutta. Panostamme siihen esimerkiksi vapaaehtoisella monimuotoisuussuunnitelmalla ja henkilökuntaa kouluttamalla.

24.6.2024 10:21
Sateenkaarilippu sinistä taivasta vasten. Vasemmassa reunassa sininen aaltokuvio.

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Pride-kuukautta juhlitaan koko kesäkuu, josta Helsinki Pride -viikkoa vietetään 24.–30.6.2024. Pride-viikon tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksia, osallisuutta ja hyvinvointia. Helsingin kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Heka osallistuu Pride-viikkoon sateenkaariliputuksella toimiston edustalla Alppilassa.

Koulusta ja monimuotoisuuden johtamista

Vastuullisena työnantajana haluamme edistää työntekijöidemme välistä tasa-arvoa sekä erilaisuudesta riippumatonta yhdenvertaisuutta. Monimuotoisuuden johtaminen on osa henkilöstöpolitiikkaamme.

Selvitämme vuosittain henkilökuntamme tyytyväisyyttä Hekaan henkilöstökyselyllä. Vuoden 2023 kyselyssä yhdenvertaisuutta käsittelevää kysymystä laajennettiin ja mukaan lisättiin henkilöstön monimuotoisuutta käsittelevä kysymys. Henkilöstökyselyssä ei tullut esiin, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat olisivat kokeneet Hekassa syrjintää tai häirintää.

Haluamme silti jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota henkilökunnan yhdenvertaisuuden varmistamiseen. Tulemme käsittelemään monimuotoisuutta ja hyvää työkäyttäytymistä henkilöstöviestinnässä ja -koulutuksissa ja panostamme etenkin esihenkilöiden kouluttamiseen. 

Uudistamme tänä vuonna Hekan monimuotoisuussuunnitelman sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2025–2026. Monimuotoisuussuunnitelma ei ole lakisääteinen, vaan sen toteuttaminen on työnantajalle vapaaehtoista. Suunnitelman avulla tarkastelemme monimuotoisuusjohtamisen tilaa, ja kirjaamme siihen toimenpiteitä monimuotoisuuden edistämiseksi.  

Jo tehdyt ja jatkoa varten suunnitellut toimenpiteet ovat pieniä mutta tärkeitä edistysaskeleita yhdenvertaisuuden toteutumisessa ja edellyttävät asiaan sitoutumista jokaiselta työntekijältämme.