Vuokrasopimuksien yhtenäistämisen aloitus siirtyy syksyyn

Vuokrasopimusten yhtenäistämisen aikataulu siirtyy hieman. Alkuperäisen aikataulun mukaan yhtenäistäminen piti alkaa toukokuun loppupuolella. Aikataulumuutos johtuu asiakastietojärjestelmäämme liittyvistä syistä.

31.5.2024 10:50
Hekan kohde Fallpakantie 5 Puotilassa. Kyseessä on tumman keltainen rivitalokohde.
Vuokrasopimusten yhtenäistäminen alkaa Itä-Helsingistä. Kuvassa Hekan kohde Fallpakantie 5 Puotilassa.

Vuokrasopimusten yhtenäistäminen alkaa elokuun loppupuolella näissä kohteissa: 

  • Kalkkihiekantie 1 
  • Kalkkihiekantie 3 
  • Kalkkihiekantie 9 
  • Kalkkihiekantie 6 
  • Fallpakankuja 5 
  • Fallpakantie 2 
  • Tähtisilmänkuja 8 
  • Adalmiinankatu 3. 

Näiden kohteiden asukkaat saavat Hekalta elokuussa kotiinsa kirjeen, jossa on ohjeet uuden vuokrasopimuksen allekirjoittamiseksi.   

Koti Hekalla säilyy ja vuokrasopimus uusitaan  

Yhtenäistämme asukkaidemme vuokrasopimukset vaiheittain vuosien 2024–2026 aikana. Päivitämme vuokrasopimusten sisältöä siten, että jatkossa kaikilla vuokralaisillamme on samat vuokrasopimuksen ehdot. Yhtenäistäminen muuttaa joitakin vuokrasopimuksen ehtoja, mutta ei vaikuta asunnon vuokraan. 

Teemme vuokralaiselle nykyiseen asuntoon uuden vuokrasopimuksen, joka korvaa aiemman vuokrasopimuksen. Asuminen ja vuokrasuhde siis jatkuvat keskeytyksettä, kun vuokralainen allekirjoittaa uuden vuokrasopimuksen määräaikaan mennessä.  

Yhtenäistäminen muuttaa vuokrasopimuksen olennaisia ehtoja, mikä edellyttää myös vuokralaisen suostumusta. Jos vuokralainen ei hyväksy uusia vuokraehtoja ja kieltäytyy allekirjoittamasta uutta vuokrasopimusta, irtisanomme vuokrasopimuksen. Tarjoamme irtisanomisaikana vuokralaiselle mahdollisuuden allekirjoittaa uuden vuokrasopimuksen uusine vuokraehtoineen. Jos vuokralainen ei allekirjoita irtisanomisaikana uutta vuokrasopimusta, asuminen Hekalla päättyy kuuden kuukauden irtisanomisajan jälkeen.   

Ohjeita asukkaille

Verkkosivuiltamme saat tietoa vuokrasopimusten yhtenäistämisestä ja ohjeita vuokrasopimuksen uusimiseksi. Tutustu tietopakettiin. 

Yhtenäistämme vuokrasopimukset vaiheittain ja alueittain vuoteen 2026 mennessä. Otamme yhteyttä asukkaisiin, joiden vuokrasopimusta yhtenäistäminen koskee.   

Kun yhtenäistäminen etenee sinun kohteeseesi ja jos vuokrasopimuksesi on tarpeen uusia, saat Hekalta kirjeen asiasta hyvissä ajoin etukäteen. Kirjeessä on ohjeet uuden vuokrasopimuksen allekirjoittamiseksi.