Asukassivuilla on teknisiä häiriöitä. Asiaa selvitetään parhaillaan. Pahoittelemme häiriötä.

Hekan asukasvalinnassa käyttöön tulorajat vuoden 2025 alussa

Valtion tukemien vuokra-asuntojen asukasvalinnassa otetaan käyttöön tulorajat vuoden 2025 alussa. Tulorajat koskevat sekä uusia hakijoita että Hekan sisällä asuntoa vaihtavia.

28.6.2024 14:30
Näkymä asunnosta: käynti keittiöön ja asuinhuoneeseen.

Vuoden 2025 alusta Hekan asuntoon valittavan yhden hengen ruokakunnan bruttotulot voivat olla enintään 3 540 euroa. Jos ruokakuntaan kuuluu enemmän kuin yksi yli 18-vuotias aikuinen, tulorajaa korotetaan 2480 euroa/aikuinen. Jos ruokakuntaan kuuluu alle 18-vuotiaita lapsia, tulorajaa korotetaan ensimmäisen lapsen kohdalla 650 euroa, ja muiden lasten kohdalla 600 euroa.

Hekan asukasvalinnoissa etusijalle asetetaan edelleen kiireellisimmässä asunnon tarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat. Tulojen enimmäisraja otetaan käyttöön näiden kriteerien lisäksi.

Lue aiheesta lisää Helsingin kaupungin uutisesta.

Asukasvalinnat Hekan asuntoihin tekee Helsingin kaupunki .