Asunnonvaihtopörssi

Asunnonvaihtopörssi päivittyy – uuteen versioon siirtymisestä muutaman tunnin käyttökatko

Lue uutinen Hekan verkkosivuilta.

Asunnonvaihtopörssin rekisteröitynyt käyttäjä: Ilmoita 24.6.2018 mennessä suostumuksesi henkilötietojesi säilyttämiseen

Olemme päivittäneet Hekan tietosuojakäytäntöjä myös Asunnonvaihtopörssin osalta. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme. Tietosuojakäytäntöjen päivityksen myötä tarvitsemme Asunnonvaihtopörssin rekisteröityneiltä käyttäjiltä suostumuksen henkilötietojen säilyttämiseen. Jos haluat jatkaa Asunnonvaihtopörssin rekisteröityneenä käyttäjänä, ilmoita suostumuksesi 24.6.2018 mennessä.

Toimi näin:

  1. Kirjaudu Asunnonvaihtopörssiin.
  2. Kirjauduttuasi voit ilmoittaa suostumuksesi kohdassa Suostumus henkilötietojen säilyttämiseen.
  3. Tallenna muutokset.

Tämän jälkeen voit jatkaa Asunnonvaihtopörssin käyttöä kuten ennenkin.

Jos emme 24.6.2018 mennessä saa sinulta suostumusta henkilötietojesi säilyttämiseen, käyttäjätunnuksesi poistuvat käytöstä automaattisesti. Uusilta rekisteröityviltä käyttäjiltä suostumus pyydetään rekisteröitymisen yhteydessä.

Tietosuojakäytäntöjen päivittäminen ei aiheuta muita muutoksia Asunnonvaihtopörssin käyttöön. Heka ei esimerkiksi luovuta rekisteröityessäsi antamiasi henkilötietoja ulkopuolisille. 

Jätä asunnonvaihtohakemus Stadin asunnoille

Asunnonvaihtoa Hekan asunnosta toiseen hakevien Hekan asukkaiden asunnonvaihtohakemukset jätetään Helsingin kaupungin asuntopalvelujen asunnonvälityspalvelu Stadin asunnoille. Hakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan ja sen voi halutessaan uusia, jos asunnonvaihtotarve jatkuu. Hekan alueyhtiöt eivät käsittele asunnonvaihtohakemuksia tai tee päätöksiä asunnonvaihdoista.

Keskinäisen asunnonvaihdon edellytykset

Asunnonvaihtoa hakevalla on oltava perusteltu tarve vaihtoasunnolle. Asunnonvaihtoa voi hakea esimerkiksi perhekoon muuttuessa, taloudellisissa vaikeuksissa tai terveydellisistä syistä. Ennen vaihdon hakemista hakijan on pitänyt asua nykyisessä Heka-asunnossaan vähintään vuoden. Hänellä pitää olla toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus Hekassa. 

Kun haluat vaihtaa asuntoa Hekan sisällä, tee näin

Voit joko

  1. laittaa asunnonvaihtohakemuksen suoraan Stadin asunnoille (www.stadinasunnot.fi) hakeaksesi vaihtoa vapautuvaan Heka-asuntoon tai
  2. etsiä vaihtoasuntoa tai -kumppania itse Asunnonvaihtopörssistä. Jos löydät kumppanin keskinäiseen asunnonvaihtoon, laittakaa hakemus vaihdon hyväksymisestä Stadin asunnoille. Mahdollista on myös
  3. yhdistää aiemmat kohdat ja hakea sekä vaihtoa vapautuvaan Heka-asuntoon suoraan Stadin asunnoilta ja samanaikaisesti etsiä omatoimisesti vaihtokumppania asunnonvaihtopörssistä.

Jos sähköinen asiointi ei onnistu, voi vaihtoasuntoa hakea myös asioimalla Stadin asuntojen asiakaspalvelussa Ruoholahdessa osoitteessa Itämerenkatu 3.

Hakemukseen tulee liittää isännöitsijänlausunto, jonka voit hankkia omasta Heka-alueyhtiöstäsi. Puoltavan isännöitsijänlausunnon saadakseen hakijalla ei saa olla maksamattomia vuokria tai muuta velkaa Hekalle kuten ei myöskään viimeisen vuoden aikana annettua kirjallista varoitusta. Ennen isännöitsijänlausunnon kirjoittamista tehdään myös asuntotarkastus hakijan nykyiseen asuntoon, jonka kunnossa ei saa olla huomautettavaa. Isännöitsijänlausunto on maksullinen ja voimassa vuoden ajan. Ilman isännöitsijänlausuntoa asunnonvaihtohakemusta ei oteta käsittelyyn Stadin asunnoilla. 

Asunnonvaihtopörssi on tarkoitettu Helsingin kaupungin ARA-vuokra-asuntojen asukkaiden välisiin vaihtoihin. Keskinäisissä vaihdoissa vaihtokumppani etsitään itsenäisesti. Vaihtopörssissä voit katsella muiden asukkaiden ilmoituksia ja jättää oman ilmoituksesi.

Huomioithan, että ilmoittajien yhteystiedot näkyvät vain palveluun kirjautuneille käyttäjille. Jos siis haluat ottaa yhteyttä palvelussa ilmoittaneeseen henkilöön, sinun täytyy luoda omat tunnukset kohdasta "Uusi käyttäjä - rekisteröidy palveluun". Tämän jälkeen pääset asettamaan salasanan sähköpostiisi tulevan linkin kautta. Ilmoittajien yhteystiedot tai yksityisviestin lähetyspainike löytyvät asuntoilmoituksista. Voit olla sinua kiinnostavien asuntojen asukkaisiin yhteydessä suoraan.

Käyttäjät ovat itse vastuussa siitä, että heidän ilmoittamansa tiedot ovat oikein. Asunnonvaihtopörssi ei välitä asukkaiden keskinäisiä viestejä heidän puolestaan tai luovuta yhteystietoja eteenpäin.

Ilmoitusten tekstit ja sisällöt ovat ilmoitusten laatijoiden vastuulla. Heka ei vastaa ilmoitusten sisällöstä. 

Muistathan, että sopivan vaihtokumppanin löytäminen ei takaa vielä vaihtoa. Laittakaa hakemus vaihdon hyväksymisestä Stadin asunnoille!