Bredvid Hertonäs sjukhus i Västra Hertonäs färdigställs Hekas nybyggnadsobjekt, Rävvägen 8. Huset har sammanlagt 77 bostäder. Ansökningstiden börjar den 3 januari 2023. 

Man ansöker om en bostad av Helsingfors stad. Om du har en giltig bostadsansökan, kan du lägga till bostäderna i nybyggnadsobjektet i din ansökan genom att redigera ansökan under ansökningstiden för bostäderna.

På Rävvägen 8 finns tre hus med sex våningar, och varje hus har en trappuppgång. Det finns sammanlagt 77 bostäder, och bostadstyper varierar från enrummare på 31,5 kvadratmeter till familjebostäder på 82 kvadratmeter. 

Varje bostad har en inglasad eller fransk balkong. Till varje bostad hör ett varmt lösöresförråd i källarlokalerna. Alla bostäder har en tillgänglig ingång, och bostäderna har planerats tillgängliga. Badrummen har vattenburen golvvärme. En del av bostäderna har en klädkammare. I köken finns en anslutning för en diskmaskin och i badrummen för en tvättmaskin.  

Ingången till trappuppgångarna finns på Rävvägen, och husgavlarna har en tillgänglig ingång via gården. Gemensamma utrymmen för husets invånare är klubbrum, tvättstuga, torkrum, förråd för friluftsutrustning, skyddsrum och förråd för barnvagnar. Bastuavdelningarna finns på den översta våningen i A- och C-husen.

Under gårdsdäcket finns parkeringsutrymmen där 23 bilplatser har reserverats för husets invånare. Husets invånare kan använda en OmaGo-poolbil. 

Såsom i alla Hekas nybyggnadsobjekt är det förbjudet att röka i bostäderna, på balkongerna och i de gemensamma utrymmena. På gården är rökning förbjuden förutom en eventuell separat rökplats.

Igelkottsvägens metrostation ligger på under 500 meters avstånd, och Rävvägen har väldigt goda lättrafikförbindelser till alla riktningar. De närmaste tjänsterna ligger på Igelkottsvägen och på västra änden av Rävvägen. Hertonäs metrostation ligger på cirka 1,5 kilometers avstånd.

Husen har designats av arkitektbyrån A- Konsultit Oy.

Se mer information om huset, hyrorna och bostädernas planritningar på objektsidan.