I Postparkens nya bosättningsområde i Norra Böle färdigställs Hekas nybygge Lavakatu 10 i april. Platsen har 119 bostäder. Ansökningstiden för bostäderna börjar 24.1.2023.

Bostad ansöks hos Helsingfors stad. Om du har en giltig bostadsansökan, kan du lägga till bostäder i nybygget till den genom att ändra på ansökan under ansökningstiden för bostäderna.

I april färdigställs ett annat Heka-objekt i Postparken på Flakgatan 10 (Lavakatu 10) med tre hus och sammanlagt 139 bostäder. Av bostäderna är 20 specialbostäder för utvecklingsstörda, dvs. det finns 119 normala hyresbostäder i husen, allt från enrummare till familjelägenheter med fem rum.

Husen har sex till åtta våningar och det finns fem trappor. Alla trappor är tillgängliga och har hiss. Lavakatu 10 är ett rökfritt objekt, dvs. rökning är förbjuden i bostäder, på balkonger och i alla gemensamma utrymmen inklusive kvartersgården.

Alla bostäder har antingen inglasad eller fransk balkong. Golven i bostäderna är gjorda av vinylplankor. Köken har spis med gjutjärnsplatta, en spiskupa samt kyl och frys. Köken har dessutom plats och anslutningar för diskmaskin och mikrovågsugn. Bostäderna har egna vattenmätare och vattnet betalas enligt förbrukning.

Husen har tre husbastur och två tvättstugor på gårdsplanet. Husens källare och vindar är försedda med förråd. Platsen har 47 bilplatser i områdets gemensamma parkeringsanläggning. Det finns platser för förvaring av cyklar på gårdsområdet samt inomhus i källaren och på gårdsplanet.

Husens fasader består huvudsakligen av tegel. Mot gatan har tre olika nyanser använts – en gråaktig och två röda. På gårdssidan har tegel i två olika ljusa nyanser använts i murverket.

Huset ligger nästan granne med tjänsterna och fritidsaktiviteterna i Postparken i Norra Böle. Köpcentret Tripla med sina tjänster samt Kottby och Böle järnvägsstationer med trafikförbindelser ligger i närheten. Det är enkelt att ta sig fram med såväl tåg, buss, spårvagn som cykel. Centralparkens natur ligger bara ett stenkast bort.

Arkitekt Hannu Huttunen, ARK-house arkkitehdit Oy, är huvudprojektledare för bygget.

Se mer information om huset, hyrorna och bostädernas planritningar på objektsidan.