Hekas nya seniorhus med 43 bostäder färdigställs i Kvarnbäcken i februari. I huset finns ettor och tvåor. Bostäderna i seniorhuset är avsedda för personer över 55 år. Ansökningstiden till bostäderna börjar den 22 november 2022. 

Bostaden ansöks via Helsingfors stad. Om du har en gällande bostadsansökan, kan du lägga bostäderna i nybyggnadsobjektet till din ansökan genom att redigera ansökan under ansökningstiden. Du kan ansöka om seniorbostad om du har fyllt 55 år.

Kompletteringsbyggande i närheten av befintliga tjänster

I byggnaden med sex våningar finns sammanlagt 43 bostäder som är ettor och tvåor. Bostädernas storlek varierar från 38 till 54,5 kvadratmeter.

Bostäderna är tillgängliga, och varje bostad har en inglasad balkong. Golvmaterialet inomhus är lättskött vinylplank. De största bostäderna har en klädkammare i anslutning till sovrummet. I köket finns diskmaskinsanslutning och plats för en mikrovågsugn. I badrummet finns anslutningar och kopplingar för en tvättmaskin och en torktumlare. Till varje bostad hör ett varmförråd på samma våningsplan. En del av bostäderna nås via en inglasad loftgång. 

Gemensamma utrymmen för de boende är en klubblokal, en tvättstuga med torkrum, ett hjälpmedelsförråd och ett annat utrustningsförråd. De gemensamma utrymmena ligger på byggnadens första våningsplan.

På de intilliggande parkeringsområdena har det reserverats totalt 13 parkeringsplatser för de boende, varav elva finns i den nya kalla parkeringshallen som är gemensam för kvarteret. Resten av bilplatserna ligger på ett gemensamt parkeringsområde, och den ena av dem har reserverats för personer med rörelsehinder.

Boendet är en del av kompletteringsbyggandet i området och i området finns redan kollektivtrafikförbindelser och tjänster.

Kollektivtrafikens knutpunkt är Kvarnbäckens metrostation som ligger på en halv kilometers avstånd. Tjänsterna i området ligger mestadels i det närliggande Kvarnbäckens köpcentrum. Östra centrum ligger en metrostation borta.

Rökning är förbjuden i bostäderna, på balkongerna och i de gemensamma utrymmena, såsom basturna och klubblokalerna. Rökning är förbjuden på gården med undantag av eventuell separat rökplats.

Bostadsfördelning:

  • 1 rum + köksutrymme 38 m² 5 st.
  • 2 rum + köksutrymme 43,5–45 m² 33 st.
  • 2 rum + köksutrymme 54,5 m² 5 st.

Se mer information om huset, hyrorna och bostädernas planritningar på objektsidan (på finska).