Nya Heka bostäder kommer att färdigställas på Handelshusgatan 16 i Östra centrum i februari 2023Byggnaden har 144 bostäder, från enrummare till familjebostäder med fyra rum. Ansökningstiden för bostäder börjar den 2 november 2022.

Du kan ansöka om en bostad genom att skicka en ansökan till Helsingfors stad. Om du har en gällande bostadsansökan kan du lägga till bostäder i den nya fastigheten i din ansökan genom att ändra ansökan under bostädernas ansökningstid.

Bra kommunikationer och service i närheten

Nya Heka bostäder kommer att färdigställas på Handelshusgatan 16 i Östra centrum i februari 2023. Byggnaden ligger ca 400 meter från metrostationen och tjänsterna i köpcentret Itis. I närheten av den finns också flera grundskolor och daghem. Alldeles invid objektet finns Vänskapens park med en lekpark.

Byggnaden har 144 bostäder, från enrummare till familjebostäder med fyra rum. Varje bostad har en inglasad balkong. Golvmaterialet i rummen, hallarna och köken är vinylplanka. Toaletterna, badrummen och bastuutrymmena har keramiska golv. Köken har induktionshällar, kyl-frysar samt platser för diskmaskin och mikrovågsugn.

Byggnaden har sex våningar och dess ytterväggar är av rött tegel. Största delen av de gemensamma utrymmen, såsom de bostadsspecifika lösöresförråden, tvättstugorna, torkrummen samt förråden för barnvagnar och friluftsutrustning, finns på byggnadens första våning. På den första våningen finns också tre husbastur och kvarterets gemensamma klubbrum, som också används av invånarna i Haso-huset, som ligger i samma gårdsområde.

Byggnaden är rökfri, vilket innebär att det är förbjudet att röka i bostäderna, på balkongerna och i husets gemensamma utrymmen, såsom bastu och klubbrum. Det är också förbjudet att röka på tomten och objektet har inte någon plats för rökning.

Det nya objektet har byggts i stället för ett rivet objekt med samma namn.

Bostadsfördelning:

  • 1r + k (3136): 38 st
  • 2r + k (42,555): 66 st
  • 3r + k (59,579,5): 25 st
  • 4r + k (8788): 15 st

Närmare information om fastigheten, hyror och planritningar över lägenheterna finns på sidan för Handelshusgatan 16 på finska.