I det nya bostadsområdet Postparken i Norra Böle byggs en ny fastighet med 111 bostäder, som blir klar i september 2022. Ansökningstiden för bostäder börjar den 26 april. En tredjedel av de nya bostäderna reserveras som bytesbostäder för personer som redan bor inom Heka.

Du kan ansöka om en bostad genom att skicka en ansökan till Helsingfors stad. Om du har en gällande bostadsansökan kan du lägga till bostäder i den nya fastigheten i din ansökan genom att ändra ansökan under bostädernas ansökningstid.

111 bostäder nära tjänsterna i Böle

Gustensstigen 7 har många olika typer av bostäder, från tvårummare till familjebostäder på 90 kvadratmeter. Bostäderna har, beroende på bostadstyp, antingen inglasad balkong eller fransk balkong. Bostädernas golvmaterial är lättskött vinylplanka, och badrummen har keramiska golv. I köket finns plats för diskmaskin och mikrovågsugn.

I huset finns många gemensamma utrymmen: trapphus, tvättstuga, barnvagnsförråd, skyddsrum och förråd för friluftsutrustning. Två av husets tre bastur finns på sjunde våningen och en på den nedersta våningen.

Huset ligger nästan granne med Postparkens tjänster och fritidsaktiviteter. Köpcentret Tripla med sina tjänster och Böle järnvägsstation med sina trafikförbindelser ligger i närheten. Det är enkelt att ta sig fram med tåg, buss, spårvagn eller cykel. Centralparkens natur ligger bara ett stenkast bort.

Fastigheten är tillgänglig och rökfri. Det är förbjudet att röka i bostäderna, på balkongerna och i husets gemensamma utrymmen, såsom bastu och klubbrum. Det är förbjudet att röka på gården, förutom på en eventuell plats för rökning som anvisats separat.

Bostadsfördelning:

1r+k (29–39 m²): 34 st.

2r+k (42,5–48,5 m²): 32 st.

3r+k (63–77,5 m²): 33 st.

4r+k (91 m²): 6 st.

5r+k (95,5 m²): 6 st.

Närmare information om fastigheten, hyror och planritningar över lägenheterna finns på sidan för Gustensstigen 7 på finska.