Heka löser problemet: ​​​​​​​Hur beställer jag extra nycklar till min bostad? 

När du flyttar till en Heka-bostad får du ett visst antal nycklar till ditt förfogande beroende på bostadens storlek. Det är möjligt att beställa extra nycklar enligt behov. Det lönar sig att beställa en extra nyckel om den behövs för en längre tid, till exempel av en personlig assistent eller hemvårdare.  

Du måste själv betala för de extra nycklarna du beställer. Beställningspriserna för extra nycklar finns på Hekas webbplats.

Beställ alltid extra nycklar skriftligen av kundtjänsten, antingen via Hekas boendesida, via e-post eller genom att besöka en kundtjänstpunkt i ditt område. Extra nycklar kan inte beställas per telefon.  

Extra kopior av nycklarna får endast göras via Heka. Om du låter kopiera en ny nyckel någon annanstans, till exempel för att ersätta en borttappad originalnyckel, har Heka rätt att beställa en serieläggning när du flyttar från bostaden, och den faktura som detta medför betalas av dig.  

Leveranstiden för extra nycklar är från några dagar till två veckor. Om du har bråttom att få nycklarna kan du göra en snabbeställning mot en extra kostnad. Kundtjänsten meddelar dig när nycklarna är klara. Beroende på områdeskontor får du antingen en tid hos kundtjänsten för att hämta nycklarna eller så hämtar du nycklarna i låsbutiken.  

När du flyttar ut ska alla nycklar som hör till bostaden återlämnas till Heka. Återlämna nycklarna enligt instruktionerna du fick i samband med uppsägningen, antingen på flyttdagen eller följande vardag. Om du inte återlämnar nycklarna inom tidsgränsen beställer Heka en serieläggning som du måste betala för.  

Kom ihåg att förvara nycklarna omsorgsfullt. Meddela Heka omedelbart om en nyckel tappas bort, skadas eller blir stulen. 

Frågan besvarades av teamchef Margit Hilden på Hekas sydöstra byrå.