Hekassa aloitetaan uudenlaista talojen ympäristöasioihin keskittyvää Ekoekspertti-toimintaa yhdessä asukkaiden kanssa. Ekoekspertiksi voi lähteä kuka tahansa älypuhelimen omistava ja oman kotitalon ympäristöasioista kiinnostunut asukas. Lataa maksuton Ekoekspertti-mobiilisovellus älylaitteesi sovelluskaupasta, ja ryhdy Ekoekspertiksi!

Asumisesta aiheutuva hiilijalanjälki on suuri. Onneksi on jo paljon tapoja, joilla asukkaat voivat pienentää omia ja asumisyhteisönsä ympäristövaikutuksia. Myös Hekassa tehdään jo paljon esimerkiksi rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi, jotta saisimme asumisen hiilijalanjälkeä pienennettyä. 

Ekoekspertti-toiminta on Hekan uusi digitaalisen osallistumisen malli, jonka tarkoituksena on muistuttaa ympäristöystävällisten valintojen tekemisen helppoudesta. Toiminnassa mukanaolo mahdollistaa myös osallistumisen oman taloyhteisön ympäristöasioiden kehittämiseen. 

Ekoekspertti-toiminta on digitaalista, kevyttä ja sitä voi tehdä arjessa. Mukaan voi lähteä kuka tahansa älypuhelimen tai tabletin omistava Heka-asukas, jolla on hieman aikaa ja kiinnostusta oman taloyhteisönsä ympäristöasioihin. Uudenlaisen digitaalisen osallistumismallin kehittämiseen Hekassa on saatu ulkopuolista rahoitusta Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitralta sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta.

Ekoeksperttinä toimiminen voi muun muassa olla uusien asioiden testaamista, omien toimintatapojen havainnointia, valokuvien ottamista, uusien asioiden oppimista, muiden asukkaiden infoamista, tilaisuuksiin osallistumista ja kokemusten jakamista. Toimintaan voit osallistua joustavasti oman ajan ja kiinnostuksen mukaan, koska toimintaan osallistutaan pääosin omalla puhelimella silloin kun se parhaiten itselle sopii. 

Lataa Ekoekspertti-sovellus, ja ryhdy Ekoekspertiksi

  1. Lataa ilmainen Ekoekspertti-sovellus Apple Storesta tai Google Play –kaupasta.
  2. Rekisteröidy käyttäjäksi.
  3. Saat vahvistusviestin sähköpostiisi.
  4. Klikkaa sähköpostin linkkiä.
  5. Avaa uudelleen sovellus ja kirjaudu sisään.
  6. Ala suorittaa haasteita.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotain.

 

Materiaalit

Ajantasaiset Ekoekspertti-sovelluksen käyttöehdot: käyttöehdot (pdf)

Vinkkejä ekofiksuun arkeen jaettavaksi esimerkiksi talon Facebook-sivulla: Ekofiksut vinkit (pdf)

14.10.2020 Ekoekspertti-toiminnan esittelyn materiaali: Ekoekspertti-toiminnan esittely 14.10.2020

 

Ekoekspertti-toimintaa koskevat kysymykset ja palautteen voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen ekoekspertti(a)hekaoy.fi.