Uusi Kuninkaantammen asuinalue Keskuspuiston ja Vantaanjoen virkistysalueiden tuntumassa on nyt myös koti useille Hekan asukkaille. Hekan asuintalot valmistuivat Sienakuja 4:ään ja Taidemaalarinkatu 2:een, eli Kuninkaantammen värikkääseen naapurustoon, helmi-maaliskuun vaihteessa. Kohteessa on yhteensä 130 asuntoa kolmen kerros- ja yhden rivitalon kokonaisuudessa.

Sienakujan asunnoista puolet on kaksioita, ja osassa niistä on alkovi. Muut asunnot ovat kolmen ja neljän huoneen asuntoja, lisäksi kolme yksiötä. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, ja osassa on myös pihaterassi.

Taidemaalarinkadun uudiskohteeseen valmistui kerrostalo, jossa on asuntoja yksiöistä neliöihin sekä kaksikerroksinen rivitalo seitsemälle isommalle perheasunnolle. Kaikissa asunnoissa on parveke tai pihaterassi.

Kuninkaantammesta 5500 helsinkiläisen koti

Kuninkaantammen viihtyisästä asuinalueesta tulee vuoteen 2025 mennessä 5500 helsinkiläisen koti. Aluetta rakennetaan ekologisesti kestäväksi, elämykselliseksi ja yhteisölliseksi asuinympäristöksi. Alueelle tulee päivittäiset peruspalvelut, ja liikenneyhteydet ovat sujuvat niin kaupunkiin kuin poiskin päin.

Kuninkaantammen asukkaat ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Hekan uudiskohteiden asukasvalinnat tekee Helsingin kaupungin asuntopalvelut eli Stadin asunnot.

Katso esittelyvideo uudiskohteesta: