Jätkäsaareen valmistuu syksyllä yhteensä 68 uutta Hekan asuntoa.

Uudiskohde Kanariankatu 3 sijaitsee Kanariankadun pohjoispuolella Kuubankadun ja Jamaikankadun välissä lähellä Hyväntoivonpuiston eteläpäätä. Ruoholahden metroasemalle vähän yli kilometrin matka, ja korttelin lähellä on raitiovaunupysäkki. Asuntojen arvioidaan valmistuvan 29.10.2021.

Talossa on kuusi kerrosta ja kaksi hissillistä porraskäytävää. Asuntojen koko vaihtelee yksiöistä neljän huoneen ja keittiön asuntoihin, mutta eniten on pieniä asuntoja. Porrashuoneisiin on esteetön sisäänkäynti korttelin sisäpihalta ja autohallista. Kaikkiin asuntoihin on esteetön kulku, ja asunnot on suunniteltu esteettömiksi. Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Asunnoissa on huoneistokohtaiset vesimittarit.

Kohteen asukkaiden käyttöön tulee 33 autopaikkaa, joista osa on lämpimässä autohallissa korttelin alla, osa ulkopuolisessa pysäköintilaitoksessa. Polkupyörien säilytyspaikkoja on piha-alueella sekä kellarin ja maantasokerroksen varastoissa.

Kuten kaikki Hekan uudiskohteet, myös Kanariankatu 3 on savuton: tupakointi on kielletty sekä sisällä että parvekkeilla ja pihalla.

Kohdetta isännöi Hekan etelän toimisto.

Asuntojen alustava keskineliövuokra on 15,60 €/m²/kk.

Asuntojen hakuaika on 8.–21.6.2021. Kolmannes uudiskohteiden asunnoista varataan vaihtoasunnoiksi Hekalla jo asuville. Hekan asuntojen välityksen hoitaa Helsingin kaupungin Vuokra-asunnon haku. Asuntojen hakuun liittyviä asioita ei käsitellä Hekassa.

Kohteesta voi lukea tarkemmin sekä tutustua rakennustapaselosteeseen ja pohjakuviin ja jättää asuntohakemuksen Vuokra-asunnon haun verkkosivuilla.