Välimerenkatu 3:n uudet puurakenteiset Heka-talot valmistuvat merelliseen Jätkäsaareen helmi-maaliskuun vaihteessa. Wood City -nimellä kulkevan kortteliprojektin kaksi 8-kerroksista asuinrakennusta käsittää yhteensä 98 asuntoa.

Suurin osa asunnoista on kaksioita. Kolmen ja neljän huoneen asuntoja on saman verran, yhteensä 52. Suurimmassa osassa asunnoista on lasitettu parveke ja lopuissa ranskalainen. Kylpyhuoneissa on liitännät pesukoneelle ja kuivausrummulle. 

Välimerenkatu 3 sijaitsee vielä osin rakenteilla olevan Hyväntoivonpuiston tuntumassa, joka valmistuttuaan kiemurtelee yli kilometrin matkan läpi Jätkäsaaren. Lähistölle valmistuu myös jalkapallokenttä. Jätkäsaaren palvelut ovat lähellä ja ydinkeskusta kävelymatkan päässä. 

Wood City – puukortteli keskustassa 

Puurakentamisen suosio alkoi kasvamaan Helsingissä, kun rakennusmääräykset sallivat yli nelikerroksisten puutalojen rakentamisen vuonna 2011. Lisäksi uudet rakennusteknologiat ovat helpottaneet korkeampien puukerrostalojen rakentamista. Myös ympäristösyyt suosivat puurakentamista. 

Heka-talojen rakennusvaihe kohtasi haasteita, joista selvittiin nopealla reagoinnilla ja kattavilla toimenpiteillä.

– Rakentamisen aikana huomasimme koivuvanerikiinnikkeissä laatupoikkeamia, joihin puututtiin heti. Laadimme korjaussuunnitelman ja toteutimme sen mukaiset korjaukset. Nyt asunnot ovat terveellisiä ja turvallisia asua, kertoo hankkeen projektipäällikkö Antti Aaltonen SRV Rakennus Oy:ltä. 

Wood Cityyn nousee asuintalojen lisäksi hotelli. Kokonaisuuden suunniteltu valmistuminen on vuonna 2021. 

Välimerenkatu 3:n hakuaika on päättynyt, ja asukasvalinnat on tehty. Asukasvalinnat uudiskohteisiin, kuten muihinkin Hekan asuntoihin, tekee kaupungin asuntopalvelut eli Stadin asunnot.

Katso esittelyvideo uudiskohteesta: