Pihatalkoot ovat yleinen ja pidetty asukastoiminnan muoto, ja talotoimikunnissa varmasti pohditaan, onko talkoiden järjestäminen mahdollista tänä keväänä.

Hekalla suositellaan lykkäämään talkoiden järjestämistä kunnes koronatilanne helpottuu sellaiseksi, että kokoontumisrajoituksia ja muita talkoisiin vaikuttavia rajoituksia voidaan purkaa.
 
Kaikessa asukastoiminnassa, mukaan lukien talkoissa, tulee noudattaa voimassa olevia viranomaisohjeita muun muassa kokoontumisrajoituksista ja turvaväleistä. Jos talkoita päätetään Hekan suosituksesta poiketen järjestää, tulee niissä luonnollisesti noudattaa viranomaisohjeita ja huomioida Hekan koronarajoitukset. Kerhotilat ovat edelleen toistaiseksi suljettuna eikä niitä voida talkoiden yhteydessä käyttää. Talkootarjoilusta voi nauttia ulkona turvavälejä noudattaen. Talkoosaunojen lämmittäminen ei voimassa olevien rajoitusten vuoksi ole toistaiseksi mahdollista. Talkoolavan voi tilata talkoo-ohjeiden mukaisesti. 

Niin kutsutun talkoolavan voi poikkeuksellisesti tilata pihalle, vaikka talkoita ei nyt pidettäisi.
 
Katso kaikki Hekalla voimassa olevat koronarajoitukset ja -suositukset. 

Noudatamme päätöksissä Helsingin kaupungin suosituksia. Katso Helsingin kaupungin verkkosivuilta Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset. 

 

Uutista päivitetty 22.4.2021: Lisätty tieto lavan tilaamisesta, vaikka talkoita ei pidettäisi.