Haluatko itsellesi haastavan ja antoisan vapaaehtoistyön? Oletko sosiaalinen ja ennakkoluuloton, kohtaatko konflikteja rohkeasti ja arvostat rauhanomaista asuinympäristöä? Jos vastasit näihin kyllä, asukassovittelijan pesti sopii sinulle.

Naapuruussovittelun keskus (NSK) ja Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) hakevat Hekan asukkaista henkilöitä, joista koulutetaan asukassovittelijoita. Asukassovittelijat oppivat konfliktinratkaisua ja sovittelemaan naapurustoissa esiintyviä erimielisyyksiä. Sovittelua tehdään parityönä ja alussa NSK:n ammattilaisten kanssa. Asukassovittelija tukee ja auttaa konfliktin osapuolia löytämään kanavan rakentavalle vuorovaikutukselle niin arkisissa kuin pidemmällekin edenneissä erimielisyystilanteissa.  

Asukassovittelijalla ei tarvitse olla mitään määrättyä koulutustaustaa, tärkeintä on halu oppia uutta ja saada uusia näkökulmia sekä kokemuksia. Haemme ensisijaisesti asukkaita, joilla ei ole muita vapaaehtois- tai luottamustehtäviä liittyen Hekan toimintaan.

Koulutukseen valitaan 8 – 15 henkilöä haastattelujen perusteella. Koulutus on nelipäiväinen (alustava aikataulu 29.2. – 1.3.2020, 14.3.2020 ja 25.4.2020) ja osallistujalle maksuton. Koulutus antaa valmiuksia kohdata ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa.

Lisätietoa naapuruussovittelusta löydät osoitteesta www.naapuruussovittelu.fi.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot hieman itsestäsi ja siitä, miksi juuri sinusta tulisi hyvä sovittelija 31.1.2020 mennessä osoitteeseen pia.slogs@naapuruussovittelu.fi.

Lisätietoja:

Naapuruussovittelun keskus

Päällikkö Pia Slögs

pia.slogs@naapuruussovittelu.fi

045 2088 049

 

Helsingin kaupungin asunnot Oy

Asukastoiminnan koordinaattori Kirsi Ikonen

kirsi.ikonen@hekaoy.fi

09 5767 4932

Asiasanat