Postipuiston uudelle asuinalueelle Pohjois-Pasilaan valmistuu huhtikuussa Hekan uudiskohde Lavakatu 10. Kohteeseen valmistuu 119 Hekan vuokra-asuntoa. Asuntojen hakuaika alkaa tiistaina 24.1.2023.

Asuntoa haetaan Helsingin kaupungilta. Jos sinulla on voimassa oleva asuntohakemus, voit lisätä uudiskohteen asunnot hakemuksellesi muokkaamalla hakemusta asuntojen hakuaikana.

Postipuiston toinen Heka-kohde, Lavakatu 10, koostuu kolmesta talosta, joissa on yhteensä 139 asuntoa. Asunnoista 20 on kehitysvammaisille tarkoitettuja erityisasuntoja, eli normaaleja vuokra-asuntoja kohteessa on 119 kappaletta yksiöistä viiden huoneen perheasuntoihin.

Taloissa on kuudesta kahdeksaan kerrosta ja rappuja on viisi. Kaikki raput ovat esteettömiä ja niissä on hissit. Lavakatu 10 on savuton kohde eli tupakointi on kielletty asunnoissa, parvekkeilla ja kaikissa yhteisissä tiloissa mukaan lukien korttelipihalla.

Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke tai ranskalainen parveke. Asuntojen lattiat ovat vinyylilankkua. Keittiöissä on valurautalevyinen lattialiesi, liesikupu sekä jääkaappipakastin. Keittiössä on lisäksi tilavaraus ja liitännät astianpesukoneelle ja mikroaaltouunille. Asunnoissa on huoneistokohtaiset vesimittarit ja vedestä maksetaan kulutuksen mukaan.

Taloissa on kolme talosaunaa ja kaksi talopesulaa, jotka sijaitsevat pihatasossa. Varastotilaa on talojen kellareissa sekä ullakoilla. Kohteen 47 autopaikkaa sijaitsevat alueen yhteisessä pysäköintilaitoksessa. Polkupyörien säilytystiloja on piha-alueella sekä sisätiloissa kellari- ja pihatasolla.

Talojen julkisivut ovat pääosin tiiltä. Kadun puolella tiilimuurauksessa on käytetty kolmea eri sävyä - harmahtavaa ja kahta punaista. Pihan puolella muurauksessa on käytetty kahta eri vaalean sävyistä tiiltä.

Pohjois-Pasilan kehittyvässä Postipuistossa palvelut ja harrastukset ovat melkein naapurissa. Lähistöllä on kauppakeskus Tripla palveluineen sekä Käpylän ja Pasilan juna-asemat kulkuyhteyksineen. Liikkumaan pääsee helposti niin junalla, bussilla, ratikalla kuin pyörälläkin. Luonnon ääreen, Keskuspuistoon, on vain lyhyt matka.

Kohteen pääsuunnittelija on arkkitehti Hannu Huttunen, ARK-house arkkitehdit Oy:stä.

Katso kohteen vuokrat ja asuntojen pohjakuvat Lavakatu 10:n kohdesivulta.