Hekan asukaslehti Hima jaetaan Hekan asuntoihin 4. maaliskuuta lähtien. Ota talteen ja säilytä lehden mukana jaettava monikielinen ja kuvallinen HSY:n lajitteluohje.

Lajitteluohjeessa on lajitteluneuvoja seitsemällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi, somaliksi ja arabiaksi. Lajitteluohje on tehty yhteistyössä HSY:n kanssa.

Lehden välissä irrallisena aukeamana oleva ohje on helppo ottaa talteen ja kiinnittää vaikkapa siivouskaapin oveen muistuttamaan jätteiden lajittelussa. Vinkkaathan lajitteluohjeesta naapureillesi esimerkiksi talosi Facebook-ryhmässä. 

Yksityiskohtaisempia lajitteluohjeita eri kielillä voi tilata maksutta suoraan HSY:ltä. Tutustu myös aiemmin julkaistuihin Kiitos kun lajittelet -videoihin.

Jätteiden lajittelulla on voi vaikuttaa kiinteistön jätehuollon kustannuksiin. HSY alensi lajitellun jätteen tyhjennyshintoja kuluvan vuoden alussa. Lajittelemattoman jätteen eli sekajäteastioiden tyhjennyshinnat puolestaan nousivat keskimäärin 10 prosenttia.

Himassa pitkän linjan Heka-asukkaita Haagasta ja innokkaita viherpeukaloita Kontulasta

Lehden pääjutussa tavataan Hekalla jo vuosikymmeniä asuneet naapurukset Johannes Porttilahti ja Mauno Savolainen. Vaikka elämäntilanteet ja omat kotikulmat ovat muuttuneet, he viihtyvät Hekalla Teuvo Pakkalan tiellä. 

Lehdessä vieraillaan Hekan huudeilla myös Kontulassa. Viherkasvien hoitamiseen hurahtaneet kontulalaiset Elina Mäkelä ja Kimmo Tallqvist kertovat kasviharrastuksestaan ja jakavat vinkkejä viherkasvien valintaan ja kasvien hoitoon. 

Hekan huudit -palstalla esitellään alkuvuodesta valmistunut Hekan uudiskohde Tullivuorentie 22. Lehdessä on asiaa myös muun muassa tupakointikiellon rikkomisen seurauksista, tänä ja ensi vuonna valmistuvista uudiskohteista ja peruskorjauksista sekä kaupungin katujen nimeämisestä.

Lue Himan juttuja verkossa