Muovipakkausten keräys laajenee kesän aikana miltei kaikkiin kohteisiimme, kun se aloitetaan jätteiden syväkeräyspisteillä. Perinteisillä jätepisteillä, joissa astiat ovat maan pinnalla, muovipakkauksia kerätään jo.

Heka aloitti muovipakkausten keräyksen viime vuonna kohteissa, joissa se oli mahdollista toteuttaa. Vuoden lopussa muovipakkauksia kerättiin kaikissa jätteiden pinta- tai putkikeräysjärjestelmissä eli 80 prosenttisesti kannastamme. Kesän aikana prosenttiosuus kasvaa miltei sataan.

Syväkeräyksessä jäteastiat ovat osittain maan alla, mikä on nykyaikainen ja tehokas jätehuoltoratkaisu. Muovipakkausten keräämisen laajentaminen osaksi syväkeräysjärjestelmää mahdollistui tämän vuoden alusta, kun jätehuollon tyhjennysautot alkoivat tyhjentämään muovipakkausjätettä myös syväkeräyspisteiltä. Paljoa aikaisemmin ei Heka siis olisi voinut toimeen ryhtyä.

Ihan kaikkia kohteita ei silti saada kesän aikana keräyksen piiriin, sillä muutamissa kohteissamme, muun muassa poikkeuksellisten tilojen vuoksi, uusia keräyssäiliötä ei saada asennettua osaksi järjestelmää.  Selvitämme ratkaisuja, jotta kaikilla Hekan asukkailla on mahdollisuus lajitella muovipakkauksia mahdollisimman pian.

Muovipakkausten keräyssäiliön tunnistat keltaisesta kannesta. Samalla astioiden jätekyltit uudistuvat: uusissa jätekylteissä on jätelajin nimen lisäksi kuvasymboli.

Lue lisää:
HSY:n lajitteluohjeet