Suomessakin valmistaudutaan vaikeasti ennakoitavaan energiatalveen. Venäjän aloittaman sodan vuoksi energian saatavuus on heikentynyt ja hinnan odotetaan lämmityskaudella nousevan.   

Kaikkia suomalaisia kannustetaan nyt nopeavaikutteisiin ja konkreettisiin energiansäästötoimiin kotona, liikenteessä ja työpaikoilla. Lokakuussa käynnistyvä valtakunnallinen Astetta alemmas -kampanja antaa konkreettisia vinkkejä arjen energiansäästöön ja kannustaa säätämään energiankulutusta astetta alemmas. Arkisia tekoja energian säästämiseksi ovat esimerkiksi matalampi ajonopeus liikenteessä, huonelämpötilan alentaminen ja lämpimän käyttöveden säästäminen. Kampanjan järjestävät Motiva, Energiavirasto, työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ympäristöministeriö ja Sitra.   

Heka mukana Astetta alemmas -kampanjassa 

Astetta alemmas -kampanja tulee olemaan esillä taloissamme, toimipisteissämme sekä Ekoekspertti-sovelluksessa ja muissa viestintäkanavissamme, ja siinä keskitytään kotona tapahtuvaan energiansäästöön: jaamme valtakunnalliseen kampanjaan perustuvia vinkkejä, joilla voi vähentää energiankulutusta kotona asumismukavuudesta merkittävästi tinkimättä.  

Hekan henkilökunta puolestaan kiinnittää kampanjan aikana erityistä huomiota energiansäästöön omassa työssään. Kannustamme henkilökuntaamme arkityöhön kuuluvien toimenpiteiden lisäksi havainnoimaan mahdollisia energiansäästökohteita ja ideoimaan uusia tapoja säästää energiaa.  

Heka käy energiatehokkaasti ja uusiutuvalla energialla 

Hekalla tehdään määrätietoisesti töitä kiinteistöjen energiankulutuksen pienentämiseksi. Kaikki valmistuvat uudiskohteemme ovat A-energialuokkaa. Peruskorjauksissa tavoittelemme kerrostaloissa vähintään 32 prosentin ja rivitaloissa vähintään 36 prosentin parannusta valmistumisvuoden aikaiseen energiatehokkuuteen. Asennamme lämmöntalteenottojärjestelmiä, joilla vähennämme merkittävästi energiahukkaa. Uusiin ja peruskorjattaviin kohteisiimme tulee aurinkovoimala aina, kun se on teknisesti mahdollista sekä maalämpö, jos se on mahdollista ja kannattavaa. Tavoitteenamme on hiilineutraali energiankulutus vuoteen 2030 mennessä.  

Hekan kiinteistösähkö on uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua. Asuntojemme kaasuliesissä käytetään eloperäisistä raakaa-aineista, esimerkiksi biojätteestä, valmistettua biokaasua. Hekan hankkimaa kiinteistösähköä ja biokaasua ei tuoteta Venäjällä.   

Kiinteistösähköä käytetään muun muassa piha- ja porrashuonevaloissa, autolämmityspistokkeissa sekä talosaunoissa ja -pesuloissa. Asukkaamme ostavat huoneistosähkön haluamaltaan toimittajalta omalla sähkösopimuksellaan.