Länsi-Herttoniemeen Herttoniemen sairaalan viereen valmistuu maaliskuun lopussa Hekan uudiskohde Kettutie 8. Kohteessa on yhteensä 77 asuntoa. Hakuaika alkaa 3. tammikuuta 2023. 

Asuntoa haetaan Helsingin kaupungilta. Jos sinulla on voimassa oleva asuntohakemus, voit lisätä uudiskohteen asunnot hakemuksellesi muokkaamalla hakemusta asuntojen hakuaikana.

Kettutie 8:ssa on kolme kuusikerroksista yksiportaista rakennusta. Asuntoja on yhteensä 77, asuntotyypit vaihtelevat 31,5 neliömetrin yksiöistä 82 neliömetrin perheasuntoihin. 

Jokaisessa asunnossa on lasitettu tai ranskalainen parveke. Jokaisen asuntoon kuuluu kellaritiloissa sijaitseva lämmin irtaimistovarasto. Kaikkiin asuntoihin on esteetön kulku, ja asunnot on suunniteltu esteettömiksi. Kylpyhuoneissa on vesikiertoinen lattialämmitys. Osassa asuntoja on vaatehuone. Keittiöissä on varaus astianpesukoneelle ja kylpyhuoneessa varaus pyykinpesukoneelle.  

Havainnekuva kohteesta.
Kettutie 8:n havainnekuva.

Porrashuoneisiin on sisäänkäynti Kettutieltä ja esteetön sisäänkäynti rakennusten päädyistä pihan kautta. Asukkaiden yhteisiä tiloja ovat kerhohuone, pesula, kuivaushuoneet, ulkoiluvälinevarastot, väestönsuoja ja lastenvaunuvarastot. Saunaosastot ovat A- ja C-talojen ylimmässä kerroksessa.

Pihakannen alla on pysäköintilaitos, ja tämän kohteen asukkaille on siellä varattu 23 autopaikkaa. Kohteen asukkaiden käytössä on yksi OmaGo-yhteiskäyttöauto. 

Kuten kaikissa Hekan uudiskohteissa, on tupakointi kielletty asunnoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa. Pihalla tupakointi on kielletty lukuun ottamatta mahdollista erillistä tupakkapaikkaa.

Siilitien metroasemalle on matkaa alle 500 metriä, ja Kettutieltä on hyvät kevyen liikenteen yhteydet kaikkiin suuntiin. Lähimmät palvelut ovat Siilitien varressa ja Kettutien länsipäässä. Herttoniemen metroasema on noin 1,5 kilometrin päässä.

Talot on suunnitellut arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy.

Katso kohteen vuokrat ja asuntojen pohjakuvat Kettutie 8:n kohdesivulta.