Hekan ekofiksu asukastapahtuma tuo lajitteluvinkit lähellesi. Esitä kiperimmät kierrätyskysymyksesi, testaa lajittelutaitosi, jututa jäteauton kuljettajaa ja tutustu ekofiksuun pukeutumiseen. Samalla voit harjoitella sirkustemppuja ja nauttia menevästä livemusiikista. Kotiin viemisiksi saat Hekan paperisia biojätepusseja. Onnekkaimmat voittavat kotiinsa lajittelua helpottavia jäteastioita. Tapahtuman kirppisalueella voit tehdä edullisia löytöjä ja myydä turhia vaatteitasi ja tavaroitasi.

Ekofiksu asukastapahtuma järjestetään Heka Koillisen alueella lauantaina 8.9. klo 12–15 Malmin peruskoulun pihalla, osoitteessa Talvelantie 1(ent. Ylä-Malmin peruskoulu (ya)).

Ohjelma

Koko tapahtuman ajan

  • Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY opastaa lajittelun saloihin ja ratkoo lajittelupulmiasi. Voit myös testata lajittelutaitosi leikkimielisessä kilpailussa, jossa sata ensimmäistä osallistujaa saa ekofiksua asumista tukevan yllätyspalkinnon.
  • Hekan edustajat paikalla: Tule juttelemaan Hekan henkilökunnan kanssa, ja hae mukaasi Hekan paperisia biojätepusseja. 
  • Tapahtumassa voi voittaa lajittelua helpottavia jäteastioita.
  • Tapaa todellinen arjensankari eli jäteauton kuljettaja. Pääset kurkkaamaan jäteauton sisälle ja kyselemään sen toiminnasta.
  • Kirpputori asukkaille. Ota oma viltti mukaan, ja tule myymään tarpeettomia vaatteita ja kodintavaroita. Tapahtumapaikalla on tilaa asukkaiden kirppisvilteille eikä myyjäksi tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Sirkus Magentan non-stop työpajassa pääset herättelemään sisäistä sirkustaiteilijaasi. Työpajan harjoitukset sopivat kaikenikäisille eikä aiempaa kokemusta tarvita. 
  • Kasvomaalausta lapsille ja lapsenmielisille.
  • Kahvia tarjolla kauniista kierrätyskupeista. Jotta kuppeja riittäisi kaikille, pyydämme kahvinjuojia pesemään kuppinsa käytön jälkeen pesupisteellämme.

Klo 12.30–13.15.

  • Stadin juhlaorkesteri tarjoaa musiikillisen keitoksen bolivialaisen, irlantilaisen ja stadilaisen musiikkiperimän maustamana.

Klo 14

  • Ekomuotinäytös: Pukeutumisessakin voi tehdä ekofiksuja valintoja. Ympäristölle hellien valmistusmateriaalien ja -menetelmien löytäminen voi kuitenkin tuntua tuskaiselta, kun vaihtoehtoja on valtavasti. Pukeutumisen ympäristövaikutuksia voi pienentää myös esimerkiksi vaatteiden oikeanlaisella pesulla ja huollolla. Kerromme ekofiksusta pukeutumisesta ja vaatehuollosta muotinäytöksessä, jossa on mukana kotimaisia, ympäristöä ajattelevia tekstiilialan yrityksiä: Costo, Plan B, Pure Waste, AaarreKid ja Vaatelainaamo Vaaterekki.

Maksuton tapahtuma sopii koko perheelle. Voit osallistua muihinkin kuin oman Heka-alueesi tapahtumiin. Vaikka tapahtumat on suunnattu Hekan asukkaille, ovat kaikki ekofiksusta asumisesta kiinnostuneet tervetulleita. Tapahtuma on osa Hekan jätehuollon teemavuoden ohjelmaa. 

Tutustu muiden Heka-alueiden tapahtumien ohjelmaan.
 

Asun, siis lajittelen