Vuoden ensimmäisessä Himassa on sivukaupalla luettavaa lajittelusta ja kierrätyksestä.

Oletko jo tutustunut vuoden ensimmäiseen Hima-lehteen? Juuri ilmestyneessä lehdessä tarkastellaan kodin jäteasioita monelta kantilta. Lehdessä kerrotaan muun muassa mitä jäteastiaan viedylle roskapussille tapahtuu ja miten lajitellut jätteet jalostetaan uusien tuotteiden raaka-aineiksi.

Hekan ja HSY:n Roskapostia-liitteessä on paljon hyödyllistä tietoa jätteiden lajittelun ja kierrätyksen tueksi. Tiesitkö, että voit viedä kaappeihin kertyneet metalliromut, vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet maksutta Helsingissä huhti–toukokuussa kiertäviin HSY:n keräysautoihin? Kierrätysneuvoja Anne Järvi opastaa, mitä kaikkia jätteitä keräysautoihin voi viedä, ja miten keräysautolla pistäytymiseen kannattaa valmistautua. Nappaa keräysautojen aikataulu talteen liitteen takasivulta. 

Himassa on asiaa myös jätteen määrän vähentämisestä. Harvoin tarvitsemaansa ei kannata ostaa omaksi - jakamistalous eli tavaroiden lainaamiseen maksua vastaan on ostamista kestävämpää kukkarolle ja ympäristölle. Ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä puolestaan esittelee Himassa keinoja ruokahävikin hillitsemiseksi. 

Pääjutussa vieraillaan kodissa, jonka asukkaalla on lemmikkinä viisi käärmettä, hämähäkki ja koira. Markku Laine kertoo, millaista on arki erikoisten lemmikkien kanssa, ja miten naapurit suhtautuvat niihin. 

Himassa myös tutustutaan Herttoniemeen rakentuvaan Hekan uudiskohteeseen. Tähän alueensa uuteen maamerkkitaloon tulee monia asukkaiden arkea helpottavia yhteiskäyttöisiä tiloja, esimerkiksi peräti kuusi pyykinkuivaushuonetta.

Useimpia Himan artikkeleita voit lukea paperilehden lisäksi myös Hekan verkkosivuilla. Tutustu myös aikaisemmin ilmestyneiden lehtien parhaisiin paloihin verkossa. 

Nautinnollisia lukuhetkiä!

Vastaathan uudistuneeseen lukijakyselyymme.

Asiasanat